Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте. Нов съм в форума и исках по рано да се регистрирам, но не стана и сега работата ми е почти спешна - довечера отивам за гранитогрес. Поставих гранитогрес с дебелина 10 мм в всекидневната и и останаха терасите. За тях смятам да взема по евтин гранитогрес, а кото гледам дебелината им е около 6 мм.
Та питането ми е ако взема с такава дебелина може ли плочките да се спукат ако влезе вода вътре и тя замръзне.
Моля модераторите да прехвърлят темата където и е мястото. Благодаря ви.
VLADO66 - майстор
Евтиния гранитогрес с тази дебелина е китайски,нали не смяташ да го сменяш през година-две.По добре ако гониш цена вземи хубав по ниско качество-понякога става въпрос за минимални козметични дефекти.
Ми незнам бе човек. Сега дето го гледам е в порядъка на 10 - 15 лв. За всекидневната взех 60/60 с отсъпка на 23-24 лв. и той е китайски. Пък и с парите вече съм на 0.
Наистина дали ще има проблем дебелината и ако да какъв ще е той
VLADO66 - майстор
Проблем с дебелината няма стига да се полага на двоен гребен внимателно.Проблема е с качеството на материала.Направи една циментова хидроизолация на терасата и изчакай пролетта да събереш пари.
Знаеш ли какво ме притеснява. Преди да направя замазката плочата просълзяваше. Дограмата на терасата е до замазката и няма голямо разтояние за дебелина на замазка на терасата. След което поставихме хидроизолационна хартия и скара на терасата и после лека замазка за да се направи наклона. А и другото което е под терасата се намира всекидневната, а тя е оправена и не ми се ще да протече зимата
Така. Вече гранитогреса е купен. Български е. Но ако може някой да ми каже колко градуса трябва да е наклона. Бях чел някъде че трябва да е 2 гр., но ми се струва малък
Фло - специалист
Градусът може и да не ти е най-големия проблем.Проблемът е,че от всички модели гранитогрес само 1-2 са водоустойчиви и за полагане на външни условия.Останалите пият до към 3 % вода.Дано ти е покрита терасата.
VLADO66 - майстор
До 3 процента е керамиката,греса е десети даже стотни от процента.С хубава фуга,еластично лепило и фугиране с СЕ 43 ще спи.
Фло - специалист
VLADO66 написа:
До 3 процента е керамиката,греса е десети даже стотни от процента.С хубава фуга,еластично лепило и фугиране с СЕ 43 ще спи.
Ще спи,докато стотните от процента станат на лед! После се събужда,и нов грес...пак такъв :-D ,докато разбере ,че за отвън всякакъв не става.

Тема "гранитогрес за тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: