• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
galin56 - специалист
Абе аз не че съм голям специалист в тия теми, но нали в Бг нямаше пасивни къщи, или вече ако има се броят на пръсти. Едва ли неговата е такава. И с 22 градуса не виждам как ще се топля като аз зимата обичам темперетура около 25 градуса. И дори с конвектор съм чел че трябва водата да е около 40 градуса. Абе според мен без подгряване на водата е абсурдно да се мисли за отопление.
filmatoplo - майстор
То си е така :) -за да ни изглежда топло -трябва всяко тяло в стаята да е с температура 22 градуса :wink: .За това казвам да се топлят пода и стените + някаква вентилация рекуперация на въздуха в стаите . :wink: Това ако продължава дни и нощи накрая ще се уеднакви навсякъде температурата , но говорим в супер изолирана сграда -термос :) .
torbalan - Дървен философ
Executor написа:
Водата от кладенеца зима лято излиза на една температура 23 градуса +-2 3 градуса. А иначе хора, които не мислят а само говорят (като всеки втори в България). По-добре да не пишат.
А ти, като можеш да мислиш, за кво изобщо питаш тук - ами не се оправяш сам...
Executor - напреднал
Намерих човек, тоест фирма, която използва тая система. Хората сами са си го направили. Само че сондата им е на 38 метра и вади 28 градуса. С топлообменик е тяхната система. И според тях при мен няма да стане понеже ще загубя 2 до 4 градуса (освен ако не бия сонда още 10 15 метра). Те отопляват едно огромно помещение от 400 квадрата.
А иначе моята идея още в началото беше да помогна на климатика вкъщи. Не само с това да се топля.
torbalan - Дървен философ
Има много варианти да се топлиш с тази вода със сравнително малко инвестиции...
filmatoplo - майстор
Ако има възможност за по-висока температура възползвай се , цената за сондата ще ти се върне 1000 кратно за 1 година :) .
Извинявам се, че спамвам темата, но просто нямам друг начин за връзка с filmatoplo.
@filmatoplo, моля свържете се с мен на тел. 0888844073 или на мейл georgiev@loki007.com във връзка с една консултация. Благодаря.
filmatoplo - майстор
:) Питай тук или на лични съобщения .
@filmatoplo. Извинявам се че пак тука пиша но не ми дава право да ти пратя лично съобщение, защото съм нов потребител. Иначе още в началото щях така да те потърся. Значи имам изградено локално парно в една къща близо до Бургас. Функционира от една година. Искам да ти заплатя и да дойдеш да го огледаш, да направиш профилактика, настройка и т.н., каквото сметнеш за нужно, защото имам малко оплаквания за това как работи и бих искал да видиш дали всичко е наред. Та това е. Извинявам се отново за спама. Тел. ми е 0888844073 или на мейл georgiev@loki007.com, моля свържи се с мен да се уговорим и дали все пак проявяваш интерес.
  • 1
  • 2

Тема "Мога ли да стопля стая с вода от кладенец ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: