Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте.Имам нужда от помощ.Живеем в блок.С домофонна уредба сме.Мога ли някак да поставя на кабела,който влиза в устройството което е в нас(то е слу6алка с 2 бутона до нея за отваряне и светване на стълбите) някакъв ключ,който като е натиснат да спира домофона да звъни и да светва лампичка(която да свети докато ключа е в такова положение за да не го забаравяме постоянно),после като се натисне в другото положение да си пуска домофона,а лампичката да изгасва.Така,когато искам да поотпочина няма да ми звънят пишман куриери или деца.Някой може ли да помогне?
evil - специалист
Може стига домофонната уредба да не е такава в която няма захранване,нещо в което се съмнявам защото масовите имат.Изпълнението на такава идея е елементарно с едно ключе с 3 извода /разбирай като девиаторен ключ/ и един диод , възможно е да се наложи и някой резистор.За да получиш някакви по конкретни съвети трябва да посочиш вида домофонна уредба или да сложиш някакви снимки
Ще кача утре снимка и ще бъда много благодарна наистина за по-точно обяснение.Предполагам ,че с повече помощ от ваша страна ще мога да си го направя и сама : ) .Утре ще кача снимка.Благодаря предварително.
Това ни е домофона.Има захранване.Онова кабелче дето влиза от ляво е май.

Прикачен файл

1349591172564.jpg
1349591172564.jpg (6.32 KиБ) Видяна 3690 пъти
hladnia - специалист
btkicoeli написа:
Мога ли някак да поставя на кабела,който влиза в устройството което е в нас някакъв ключ,който като е натиснат да спира домофона да звъни и да светва лампичка(която да свети докато ключа е в такова положение за да не го забаравяме постоянно),после като се натисне в другото положение да си пуска домофона,а лампичката да изгасва.Някой може ли да помогне?
Хубав въпрос предполагам че много хора, които имат домофони, искат това ключе да се отърват от досадници особено когато човек спи.
Въпроса е до схема а тя е във монтажника.
http://www.audiointercom.com/prod.php?sc=6&c=12
evil - специалист
Май греша и без странично захранване няма да стане.Ето я схемата Изображение

Ето как може да стане със друго захранване .Примерно 220в и глимка Изображение

Но дори и глимката да се замени с светлодиод с резистор едва ли ще се побере в самото апаратче но до самия апарат в някоя кутийка или пък да се вкопае в стената разклонителна кутия с капаче и на нея да се монтират ключето и глимката.
Мерси за помощта!!!Дано успея да го направя.
totio1973 - специалист
Ако свети някакъв индикатор,няма ли да си любопитен кой звани пак,ако бях аз щях да си прекъсна едното кабелче което подава към зумера или ако е говорител.Не искам да се бъркам на колегатам , Зло' но аз не бих експерементирал [-X с 220в в слаботоковата инсталация.
fikata - майстор
Зло' но аз не бих експерементирал [-X с 220в в слаботоковата инсталация.
Съгласен съм с това мнение. Още повече,че се касае за кратка сигнализация,която когато е превключена на светлинна с успех за източник може да се ползва и батерия.
evil - специалист
Ако свети през ден от 2 до 4 часа не мисля че е толкова малко за да е с батерия.А ключето има общо между двете напрежения точно толкова колкото и захранващия блок на уредбата има между същите тези две напрежения :lol: така че не мисля че експеримента е по-голям от този на пройзводителя :) .Но за идеята може с някакво трафче например макар че аз лично не бих се набутал.

Тема "Помощ за домофонна уредба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: