Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
agj - майстор
Ето е още една версия на комбиниран уред LOG HOLDER+ LOG SPLITER измислена и изпълнена от тъста ми !Казва че му върши много добра работа . В пенсионна възраст цепенето на дърва си става проблем. И всеки измисля свои варианти

Прикачен файл

IMG_001.1.JPG

Прикачен файл

IMG_0007,1.JPG
MamaMy - майстор
Направо съм забравил за тази тема и за обещаното. Аз холдера съм го преправил и го ползвах няколко пъти вече сериозно и съм много доволен от него. Даже е боядисан с изпилени заварки (специално за Младен) и го снимах, но не помня къде съм свалил снимките :? . Сега ще ги потърся и ще ги пусна.

А колега agj, интересно е как работи холдера на тъст ти. Ако може нещо нагледно да пуснеш може някой да се запали и да го направи.
agj - майстор
Ми извнявай че в твоята тема ги поствам тия снимки :sad: ,но като направя моя холдер , предполагам че ще е скоро ,ще пусна своя тема!
MamaMy - майстор
Не се притеснявай. Тя темата не е моя, а е на всички. Ще е полезно даже всички подобни държачи да са на едно място. Ето и финалната версия на холдера ми след нарязването на тези греди и дъски. Искам да отбележа, че изкарах с тях почти цяла зима. Сами сметнете колко са :)

ПП Тръбата която е основата и най-важното на цялата стойка е дебелостенна безшевна. Дадох за нея около 25 лв. Струва повече от всичко останало, но няма начин. Не и помня точните размери, но ако някой го интересуват размери, ще измеря всичко и ще го постна тук. Устройството няма забележки или поне аз не открих. Издържа на учудващо големи натоварвания. На снимката с дървата може да видите дебелината на някои греди. Две от тях бяха с поне метър по-дълги от стълбата. Двама човека ги дигахме само от едната страна. Нямат носене.
agj - майстор
MamaMy написа:

А колега agj, интересно е как работи холдера на тъст ти. Ако може нещо нагледно да пуснеш може някой да се запали и да го направи.
В триъглния „джоб” на холдера се нареждат куп дърва и си режат наведнъж ...а цепачката рaботи ,като дървото което ще се цепи се слага под рамото с клина и с един голям чук се удря върху клина …горе долу това е технологията .Може би утре ще пусна и клип .
Последна промяна от agj на нед сеп 30, 2012 10:26 pm, променено общо 1 път.
agj - майстор
А на мен ми стана интересно че си махнал зъбите на вратичката ,така по стабилно ли е захващането !?
MamaMy - майстор
Не, не съм ги махнал. Не се виждат на снимките защото им намалих височината и им удвоих броя. Няма нужда от големи зъби, а от сравнително нагъсто за да не се търкалят дърветата между тях.
batkotony - специалист
Eкстра е станала,няма грешка.
А какво ще кажете за този,гледам никой не го е удостоил с внимание- http://www.youtube.com/watch?feature=en ... Ny02k&NR=1
MamaMy - майстор
Някъде ги коментирахме. Нямам спомен дали не беше в Офроуд форума. Недостатък на тази е, че е за правилни метровки. Ако имаш клон отрязан на криво или пък летва, или пък пале закрепването е доста трудно. За метровки си харесах идеята с 4 греди забити в земята на квадрат.Между тях редиш метровките на височина и режеш на 3 или на 2 сряза в зависимост колко дълги ги искаш. Недостатък е само стационара. Иначе е евтино, лесно и няма нито едно желязо.
agj - майстор
MamaMy написа:
Някъде ги коментирахме. Нямам спомен дали не беше в Офроуд форума. Недостатък на тази е, че е за правилни метровки. Ако имаш клон отрязан на криво или пък летва, или пък пале закрепването е доста трудно. .
Пале наистина няма как да се закрепи но за криви дървета ще става !Ето : http://www.youtube.com/watch?v=U7Kewf2n ... re=related
Имаше някъде и клип с малко по различен модел от този вид на който се закрепват и летви но не мога да го открия! :sad:

Тема "Моята версия на Холдер за рязане на дърва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: