Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Харалампи - специалист
Ами погледни поста на Стефан и ще си отговориш сам. Щом имаш два прозореца, значи имаш две "най-студени" места, които трябва да бъдат преградени с топлинна бариера. Значи ти трябват два радиатора. Значи заделяш си 5 мин. разделяш големия радиатор на две си си готов. Не го разрязваш а го разделяш. Глидерите се разглобяват.
LazarGanev - "Велик майстор"
По-добре е да разделиш големия на два малки и да ги сложиш под двата прозореца. Ама не с рязане :) - с разглобяване!
ironlady - модератор
Аз съм на мнение,че не е нужно да делиш радиатора.Сложи го на най-неприятното изложение.Слагай го цял за 15 м2 чак толкова няма да има разлика.Просто някой иска да ти вземе парите за монтажа на 2 радиатора :idea:
Харалампи - специалист
Не съм съвсем съгладен с ironlady. Всичко зависи от разположението на прозорците и вратата в помещението, от които зависи ествствената циркулация на въздуха. Ако дадеш схема може да добием по-ясна представа и да дадем по-адекватни предложения. Като даваш схемата сложи и ориентацията спрямо посоките на света.

Само да питам г-н Ганчев с какво се занимава та разглобява радиатор за 5 мин. Все си мисля, че не е толкова лесно и изисква специални инструменти.
ironlady - модератор
Харалампи написа:
Не съм съвсем съгладен с ironlady. Всичко зависи от разположението на прозорците и вратата в помещението, от които зависи ествствената циркулация на въздуха. Ако дадеш схема може да добием по-ясна представа и да дадем по-адекватни предложения. Като даваш схемата сложи и ориентацията спрямо посоките на света.

Само да питам г-н Ганчев с какво се занимава та разглобява радиатор за 5 мин. Все си мисля, че не е толкова лесно и изисква специални инструменти.
Здравей Харалампи, чисто приятелски :wink: не мисля че съм изказала по различно мнение от твоето,просто е по елементарно.По горе уточних че си избира по неблагоприятното изложение и монтира там радиатора и при това целия.Особенно ако става въпрос за радиатор с Н350 и помещение 15м2.Няма да усети разликата.
А за разглабянето на радиатора става не за 5 мин, а за 30 сек. и малко сила.Нужен е само радиаторен ключ на 1".
ironlady написа:
А за разглабянето на радиатора става не за 5 мин, а за 30 сек. и малко сила.Нужен е само радиаторен ключ на 1".
Напълно съм съгласен - аз имах в предвид и времето за подготовка! :)
Харалампи, занимавам се с газификация, отопление, ВиК ( и други), та съм чувал от един съсед, че един приятел на брат му разправял, че шурея му бил гледал как негов колега се справя с разглобяването на алуминиеви радиатори и като тебе много се впечатлил! Извинявай - дано носиш на шегички ! :prost:
Стефан - майстор
Брей, как виртуозно му го отпери :lol: Директно по най-заобиколния начин! Дано и ти носиш на шегички
Аз ли - и на шегички, и на бой, и на пийене - на сичку! :razz:
Харалампи - специалист
Ми и аз за това не съм казал "абсолютно не съм съгласен", а "не съм съвсем съгласен", А кокото до това че ще разглобиш за 30 сек радиатор много се съмнявам. Да не говорим че после трябва и да го сглобяваш. Според мен точно за това пита колегата дали не може да мине без разглобяване.

Още нещо - прочетох всички постове и никъде не видях колегата да дава размерите на помещението. Ами ако не е 15м2?
ironlady - модератор
Харалампи написа:
Ми и аз за това не съм казал "абсолютно не съм съгласен", а "не съм съвсем съгласен", А кокото до това че ще разглобиш за 30 сек радиатор много се съмнявам. Да не говорим че после трябва и да го сглобяваш. Според мен точно за това пита колегата дали не може да мине без разглобяване.
Още нещо - прочетох всички постове и никъде не видях колегата да дава размерите на помещението. Ами ако не е 15м2?

Тука нещата се превърнаха в безмислен спор,кой за колко :wink: .Така не улесняваме човека.Според мен още веднъж казвам че може да мине и без разглобяване.А как съм сметнала помещението е простичко отзад напред :wink: .В смисъл от ребрата който са му казали че ще се монтират излязоха и квадратите на стаята. В най лошят случай ако уточнявам компетентно лице е смятало колко ребра са необходими стаята ще е 15-19 м2.Но това бяха мой предположения.Нищо лично Харалампи ,в спора се ражда истината. :idea:

Тема "въпрос относно радиаторите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: