• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 28
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Възвратна клапа има след бойлерната помпа, но е на старото си място, на входа на горната серпентина, не се вижда добре, зад крана.
Инак от снощи системата е под налягане, 1,2 атмосфери, държи ги. незнам дали няма да се наложи и обезвъздушител на най-горната точка на бойлерния кръг...
Кое да й довършвам на исталацията? Да, изводите, които са затапени, са за буфер.
kalin72 - майстор
Ами ето, не съм предвидил място за датчика...а сега? На колектора на първия етаж дали няма да стане, само че не потопяем, ами контактен термостат?
Задвижка и контролер ще слагам по-нататък, първо да изместя тия табла....
Последна промяна от kalin72 на вт окт 02, 2012 10:13 am, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
:) Топла проба прави ли :? .
kalin72 - майстор
filmatoplo написа:
:) Топла проба прави ли :? .
Не съм. Свърших скъсно снощи. Какво трябва да гледам при тая проба, освен за течове и да обезвъздуша системата?
kalin72 - майстор
Ами ето, не съм предвидил място за датчика...а сега? На колектора на първия етаж дали няма да стане, само че не потопяем, ами контактен термостат? Или пък на филтъра преди помпата?? Все пак те са метални...
А за обезвъздушаването на бойлерния кръг, може ли да вдигна сегашния обезвъздушител с една тръба, да е на ниво над помпата?
И ме интересува броя на термодатчиците, сега имам инсталиран един, за Ладомата. Колко още да взема? Датчиците на бойлера ще се използват, но как?
filmatoplo - майстор
Обезвъздушаването ще го правиш най вероятно от болчето на помпата за сега, ако работи така.За всяка помпа си иска отделен терморегулатор - Ладоматната помпа ще ти стартира първа на 50-60 градуса в котела , понеже още нямаш буфер -радиаторната помпа трябва да включва на температура в котела над тази на която термостата е отворен в Ладомата или над 72-78 градуса , бойлерната помпа също ще включва над тази температура 72-78 гр -само в бойлера вкарай още един терморегулатор да ти изключва помпата след като се е заредил , така бойлерната помпа ще я командваш с 2 регулатора :wink: .Ако имаш буфер -радиаторната помпа ще работи при спад в системата до към 40 градуса , в смисъл такъв че най важното не правиш -няма да събираш излишъка и от там икономии на гориво .В момента котела ще започне да прегрява .
kalin72 - майстор
В бойлера има кабели, които са от термодатчици, как да ги ползвам тях?
Вече имам още един термостат, контактен, който ще закача на бойлеровата помпа, да я включва. И ще купя още един, за радиаторната помпа. Правилно ли съм разбрал?
filmatoplo - майстор
Тези неща остават в твои ръце , ние не можем да гадаем терморегулатора в бойлера .За буфера не ти ли отърва цената .
kalin72 - майстор
Отърва ми, ама жена ми е на друго мнение, пренасочване на финансите....та засега без буфер.
filmatoplo - майстор
:) И моята е същата , ама язък за хубавото нещо -дори не може да се нарече втора употреба .
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 28

Тема "Да поправим моята инсталация - монтаж на две помпи, трипътен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: