• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
svetor - напреднал
Здравейте . да се намеся и аз с питане. Рових се и изчетох всичко но не намерих отговор на моя въпрос затова отварям нова тема. Ще правя топлоизолация ня апартамента който е вънщен. Поради голямата квадратура която се получава се запитах дали мога да спестя кинти от терасите. т.е Терасите са по 12 кв.м имам предвид площа където ще се изолира като се извадят 6-7 кв.м прозорци остават 5 кв.м изолация която както се досещате е в ръбове, завъртулки и обръщане на прозорци. Въпросът ми е дали тези няколко квадрата ще имат някъкво значение или мога да не се занимавам с тях. Гледам по хорските тераси има ги и двата варианта. Благодаря предварително за помоща.Качвам малко снимки за по голяма яснота

забравих да кажа че става въпросс за тухлен апартамент дебелината на стената е около 25-30 см
Прикачен файл:
Photo0058.jpg
Прикачен файл:
Photo0059.jpg
Прикачен файл:
Photo0060.jpg
Последна промяна от svetor на нед юли 22, 2012 6:33 pm, променено общо 1 път.
Тани - модератор
Ако не те бъркат евентуалните влага и мухъл по тези стени , които ще останат студени и влагата ще кондензира по тях , то може и да не ги изолираш!
Tsilkov - майстор
Смисления вариант е да се изолира всичко наред и без компромиси.Вклчително се "навлиза" поне половин-един метър в съседите (иначе оставяш неизолирани плочите които са основен "топлоотделител").Изолацията се прави поне 10 см. от хубав стиропор (EPS-екструдиран пенополистирол).Всичко друго са икономически неоправдани гимнастики.Най-доброто е да се изолира и плочата на самия балкон ,ама като знам родната строителна практика :rolleyes:
svetozar - напреднал
Mоят проблем стигна до колебанието между стиропор и нипор. Става въпрос за тухлен външен апартамент. Моля за мнения . Благодаря
Tsilkov - майстор
Сега ако ни просветлиш какво е Нипор :lol:
VLADO66 - майстор
Сигурно онова на BASF което пази от последствията на Фукушима :-D
svetor - напреднал
Наплескаха 8см стиропор и ефекта е поразителен. Забравяш за топлофикация и т.н.
Не очаквах чак такъв ефект. Без отопление в стаята е 13-14 градуса навън -15 :shock:
Mitbull - специалист
=D> Честито!

А някой може ли да каже, има ли смисъл да изолирам керпич? Не е много дебел, вероятно 20-тина санта с мазилките.
  • 1
  • 2

Тема "Топлоизолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: