• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kopaiko - специалист
Здравейте.Имам трифазен ел.мотор 3.0кв асинхронен220 380,обаче в кутийката за включване на кабелите няма клеморед а излизат три бели и три черни кабела.Как трябва да ги свържа в триъгълник за да ползвам мотора на 220в.За кондензаторите ми е ясно но не съм сигурен за въпросните кабели дали са едните начало а другите край на намотките. :?
fikata - майстор
Единият цвят трябва да са начала,другия -крайща на намотките.С веригопроверител/мултицет/ определи кои са трите намотки.За да ги свържеш в триъгълник трябва да свържеш края на една намотка с началото на друга и т.н.
Иначе ето ти линк към темата как се определят начала и крайща ако изводите са едноцветни:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=17294
Последна промяна от fikata на нед сеп 30, 2012 8:25 pm, променено общо 1 път.
kuger - майстор
Ами, измери ги. Ако бели към черни ти дават верига, обозначи ги по двойки, и после лесно. Условно определяш първа, втора и трета намотка, решаваш кой цвят да е начало. После края на първата с началото на втората, края на втората с началото на третата и края на третата с началото на първата.
Това е при условие, че, примерно всички бели са начала.Може и черните. Ако е бил вързан мотора в звезда, и звездния център е бил с еднакъв цвят жила, това е начинът.
пп: Фика, голям бързак си :drinkers:
tehribo - специалист
Прикачен файл:
Untitled.png
Untitled.png (8 KиБ) Видяна 4687 пъти
filmatoplo - майстор
Спешно помагайте :prayer: -имам да свържа един електромотор на вентилатора на вентилконвектор , по данни е с трифазно свързване , мощност 150 вата .Във капачето има дадени 2 броя схеми на трифазно свързване :? това ме обърква .Има 6 броя болчета -както на рисунката по горе .Аз по коя схема да го свържа за тази мощност .На рисунките дават само 3 фази , има и на корпуса болче за заземяване :? -с колко проводника трябва да се свърже .Благодаря предварително :) .
kuger - майстор
Снимка може ли? На капачето.
filmatoplo - майстор
Кугер -схемата е като горните шарени кръгчета -6 болчета на клинореда .Въпроса е как да го свържа да не изгори , линея -иде от долу , остава да свържа само мостчета .Единия начин е като пусна вертикални мостове , другия е обединяване в хоризонтал на горните 3 болчета :? .
fikata - майстор
Снимка може ли? На капачето.
Снимка на табелката може ли?
Хоризонтално или вертикално премостване зависи от това двигателчето за какво свързване е предвидено - звезда или тръгълник.
Ако на табелката пише Y /звезда/ 380V или триъг.220V тогава премостването е хоризонтално-двигателят е свързан в звезда.
Ако пише триъгълник 380V или Y660V -премостването е вертикално - двигателят е свързан в триъгълник.
Последна промяна от fikata на ср окт 03, 2012 1:32 pm, променено общо 1 път.
kuger - майстор
filmatoplo написа:
Кугер -схемата е като горните шарени кръгчета -6 болчета на клинореда .Въпроса е как да го свържа да не изгори , линея -иде от долу , остава да свържа само мостчета .Единия начин е като пусна вертикални мостове , другия е обединяване в хоризонтал на горните 3 болчета :? .
Това е един от сигурните начини да изгориш мотора.
Фиката ти е писал.
kuger - майстор
kuger написа:
filmatoplo написа:
Това е един от сигурните начини да изгориш мотора.
Фиката ти е писал.
Вертикално поставяне на мостовете отговаря на свързвате триъгълник, обединяването на единия хоризонтал е звезда тр/зв - 220/380v
  • 1
  • 2

Тема "Намотки на трифазен ел.мотор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: