Мечтата на всяка домакиня
dadko - майстор
Ще пусна темата и тук :
Едно проектче за кухнята вкъщи.
Моля за вашето мнение относно разположението на уредите, както и конфигурацията на шкафовете. Приемам градивни и всякакви критики и най-вече предложения за подобряване на нещата, тъй като винаги има какво по- добро да се желае.
Като цветова комбинация- плотовете, гръбчетата и челата на шкафовете- ще бъдат променяни, тъй като още не са уточнени ;-)
Уточнени са изводите за водата, макар, че при необходимост от преместване на мивката - ще се кърти- няма начин.
Замислям се за вариант с ъглова мивка, но не знам дали ще е по- добре...
Предварително благодаря на включилите се с отговори.

Прикачен файл

kitchen49.JPG

Прикачен файл

kitchen48.JPG
galin56 - специалист
Ами според мен на това малко пространство няма кой знае колко варианта за раположение да излезнат. Действай смело няма какво да объркаш, та след време да те яд че не си го направил еди как си. Единственото, което се зачудих дали най-удачния вариант е да залепиш фурните за хладилника. То вярно че сегашните уреди са добре изолирани но все пак помисли дали няма начин да ги разделечиш малко. Иначе за мивката според мен където и да я сложиш след това няма да усетиш някаква разлика при използването й така, че няма смисъл да си усложняваш ремонта.
SoWhat - специалист
Да, за фурната трябва да се помисли. Така или иначе "там" и е мястото. Или по-дебела /двойна/ страница м/у нея и хладилника. Колкото и да е, страниците се затоплят малко и топлоотдават. Като вариант може да иде под котлоните, мвелето отгоре, а чекмеджетата под нея.
"Втория" ред горни шкафове как ще се отварят?
dadko - майстор
Че е малко пространството- малко е. На всичкото отгоре помещението не е само кухня ами и е и трапезарийка в същото време. Минавала ми е кощунствената идея да "усвоя" терасата, към която кухнята има излаз, но- ще спечеля един метър..
Колкото до фурнТ-ами- тя сега е под котлоните в един временен шкаф. И- тъй като е за вграждане- има изолация и не вярвам да има толкова голям пробем със съседство с хладилник. За всеки случай- може да сложа сдвоена страница- 2х18мм. Но- дали има смисъл?
colyo - специалист
При мен терасата е иззидана с итонг + ТИ, без да махам вратопрозореца. Малко или много при готвене вътре се омирисва цялата къща, колокото и силен аспиратор да сложиш. Ако не си ограничен финансово, оправи си терасата и изнеси печката отвън, а вътре да си остане чиста трапезария.

Най-добре се консултирай с жената. Моята бръмча като оставих печката отвън, но сега никой не може да я убеди, че вътре е по-добе.

Както и да го направиш, ще свикнеш и после няма да ти пука.
petkomz - специалист
Знам че предложеното от мен кардинално променя първоначалния ти замисъл, но защо не помислиш за правилото подреждането да е в следния ред (без значение от ляво на дясно или обратното) - хладилник, плот за предварителна подготовка на продуктите, мивка, плот за нарязване и друга подготовка преди термичната обработка, готварски уреди.Идеята е от изваждането на продуктите от хладилника до края да има една последователност при приготвянето на храната без да се тича от единия край на стаята до другия по няколко пъти.
galin56 - специалист
Абе по принцип предложението ти е добро и точно така се подреждат уредите, но би било полезно в кухнята на някой голям ресторант където се готви по 16 часа в денонощието. За домашна кухня където я си си сготвил нещо днеска за половин-един час максимум, я не си, не е от такова значение как си си подредил уредите и едва ли ще е "голямото търчане".
FMaster - специалист
Мнооого далече от кухнята за това помещение !!!
Слаб проект, излишни пари за кичове и абсолютно погршно разпределение на шкафове, чекмеджетата и оборудване [-X .
dadko - майстор
FMaster написа:
Мнооого далече от кухнята за това помещение !!!
Слаб проект, излишни пари за кичове и абсолютно погршно разпределение на шкафове, чекмеджетата и оборудване [-X .
Близко, далече- това е помещението.
За слабия проект- не стреляйте по пианиста- той толкова си може. Ако бях професионалист- нямаше да пускам тема в подобен форум за съвети.
Би ли се обосновал, FMaster- кое е абсолютно погрешното , за да не се повтарям- ще те помоля да прочетеш първия ми пост в темата. Много е лесно да каже човек " Не струва" По- трудно е, обаче да даде съвет как да се подобрят нещата. Ще съм доволен на една скица, ако те мързи да опишеш. Предварително благодаря.

Прикачен файл

House_SOT3.JPG

Прикачен файл

House_SOT2.JPG

Прикачен файл

House_SOT.JPG
cybersas - специалист
Много си е добър проекта - какво му е?! При мен е точно така фурната до хладилника на колона и няма НИКАКВО топлоотдаване - не фантазирайте! Фурната ми е сименс със странично отваряне - на равнището на гърдите и вентилатора духа НАПРЕД и над нея. До нея - пак така от лево имам хладилник сай-бай-сайд с електронен контрол и дисплей - никаква реакция в температурата или вкл/изкл без значение дали работи фурната или ц - който не вярва - праа клипче веднага :P

Единствено бих избрал мивка с цедник - на ляво да е - мани миалната машина - все нещо се трупа в мивката или около нея - имаш място - вземи си с цедник. Другото ми харесва. Това е от мен.

Тема "Кухнята вкъщи- проектче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: