Най - вълнуващия въпрос зимно време.
a_stefanov - напреднал
Здравейте. Интересува ме предлагат ли се електрически клапани за инсталация за парно. Искам да монтирам стенен терморегулатор и при достигане на желаната температура клапана да отвори водата към другия радиатор и температурата в стаята да не се повишава повече. Очаквам предложения и съвети!!!
CARRION - специалист
пробваи с ел.вентил (мисля че го водеха "магнет вентил" или нещо такова) от пералня (примерно ПЕРЛА) издържаха и на по-висока температура :?
ironlady - модератор
Имам предложение ако съм разбрала правилно :wink: :!: :
Най лесното което можеш да направиш е да сложиш термовентил с термоглава,която при постигане на температурата затваря и флуида не преминава през радиатора.Тя е разграфена на степени и като цена ще ти седне на не повече от 40,00лв.
http://bg.danfoss.com/PCMPDF/operation_ ... celift.swf
a_stefanov - напреднал
Не искам да спирам водата в радиатора, просто искам при достигане на температурата да се отвори другия радиатор. При мен системата е камина с водна риза и 2 радиатора.
Palawnik - специалист
Послушай ironlady. Това е лесно и практично решение.
Другия вариант е с вентил за пералня, но за тези които могат да работят с топла вода. Електроконтактен термометър и жици.

Ако ни кажеш каква е идеята ти може да помогнем повече.
LazarGanev - "Велик майстор"
Можеш да комбинираш термовентил на първия радиатор със някакво съпротивление на другия. Когато е отворен термовентила - водата върви през първия радиатор, с притваряне на вентила, част от нея се отклонява през втория. Въпроса е какво да бъде това съпротивление - дали някаква височина за преодоляване(ако втория радиатор е на горния етаж), или клапан, който да се отваря при повишаване на налягането заради притваряне на терновентила, или пък нещо друго. Освен това колко са големи тези радиатори - няма ли да заври водата, ако работи само с един радиатор?
a_stefanov - напреднал
Идеята е единия радиатор да е постоянно включен, за да се поддържа необходимата температура. При повишаване на стайната температура да се отвори и втория, само колкото да не се повишава повече стайната температура. Мисля да пробвам с клапан за пералня за топла вода и стаен терморегулатор. Дали е удачно с клапана за пералня?
fbr - майстор
Мисля че ти трябва това което съм постнал в атача.Това е точно електрически задвижващ механизъм наречен актуатор който се свързва с клапана който може да бъде отворен ,и при подаване на напрежение се затваря ,а може и да е затворен и при подаване на напрежение да се отваря, в зависимост от това за каква цел ще го ползваш.Не са скъпи ,двете части ги бях купил преди време мисля за 36 лева.Аз го ползвам за затваряне на циркулацията през серпентината на бойлера когато температура на системата падне под температурата на бойлера.

Прикачен файл

1.JPG
1.JPG (12.19 KиБ) Видяна 16195 пъти
ironlady - модератор
fbr написа:
Мисля че ти трябва това което съм постнал в атача.Това е точно електрически задвижващ механизъм наречен актуатор който се свързва с клапана който може да бъде отворен ,и при подаване на напрежение се затваря ,а може и да е затворен и при подаване на напрежение да се отваря, в зависимост от това за каква цел ще го ползваш.Не са скъпи ,двете части ги бях купил преди време мисля за 36 лева.Аз го ползвам за затваряне на циркулацията през серпентината на бойлера когато температура на системата падне под температурата на бойлера.
:2thumbs:
hsam - напреднал
Не са скъпи ,двете части ги бях купил преди време мисля за 36 лева.Аз го ползвам за затваряне на циркулацията през серпентината на бойлера когато температура на системата падне под температурата на бойлера.
при Вашия случай -да става за бойлера ; за ((Искам да монтирам стенен терморегулатор и при достигане на желаната температура клапана да отвори водата към другия радиатор))-да става ; но за ((температурата в стаята да не се повишава повече + Не искам да спирам водата в радиатора, просто искам при достигане на температурата да се отвори другия радиатор )) :? според мен НЕ СТАВА ! просто няма как да не спирате(аз по-точно Ви разбирам да не затваряте напълно крана) водата през този радиатор а темп.да не се повишава (е за майтапа има как-да отваряте автом.някой прозорец) но иначе невиждам как хем да грее хем да не топли ! междодругото един от начините е да направите байпас на Т и С тръба на въпросния радиатор -управляван от този ел.вентил !За сега нямам повече време да пиша но утре ако мога ще допиша
С поздрави hsam !

Тема "ел.клапан за парно?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: