Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Kirilpm - специалист
След последното боядисване и аз си изпатих с тая гадост.Нанесох латекс на варова основа 2 ръце върху основа бяла вар,която си беше много здрава,просто се нуждаеше от освежаване.Около единия комин се появиха 2-3 жълти петна,минах ги още 2 ръце след 2 дена никаква файда,пак си се виждат.Комините са мазани само отвън с вароциментова мазилка пердашена.Ползват се и са "предпазени от дъжда с 2 керемиди,никога и при най-силния дъжд не са избивали петна върху варта.Сега се чудя как да маскирам,дали да не пръсна с някакъв матов бял спрей?Казаха ми,че в такъв случай се кърти до тухла и се боядисва с блажна боя стената после се хвърля пясък в/у боята и отгоре се маже,наистина се надявам да не се стига до там.Латекса беше марка маестро ако има значение,нанесен с валяк.
mladkal - майстор
Няколко ръце по-гъст латекс. Обилно. Изчакваш поне десетина -15 часа от ръка до ръка. Аз така съм ги ликувал петната жълти, гадни и нахални. :)
rum_sz - специалист
Вземи ацетон,и начупи в него парчета от стиропор .Изчакай разтвора да стане гъст ,и после мажи върху петното,трябва да стане като тънък найлон .Така преди години се спасих от избила ръжда по тавана .Дано да стане и при теб.

Като намажеш разтвора изчакай да изсъхне.После мажи смело латекс ,за варов разтвор не съм пробвал.
Kirilpm - специалист
Бях позабравил темата,реших си проблема,бял матов спрей от железарията и една ръка латекс отгоре след като дръпна.Благодаря ви за съветите,аз пробвах с няколко ръце дебело латекс на едното място,което по не се вижда,но става грозно седи половината като шпакловка а другото пердашена варова мазилка.
mladkal - майстор
Е, да на пердашена варова не става...Прав си. Грозотия. но пък си решил проблема, което е по-важното.
kvd74 - специалист
Аз пък ще кажа - сваляне на мазилката там къкето са петната,нова мазилка,шпакловка и после латекс или тапети,другото е- жми да те лъжа.

Тема "Жълти петна около комина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: