Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
colyo - специалист
Наскоро приключих строежа на къщата, но съм оправил във вид за живеене само първия етаж. По втория има още доста работа и в момента там съм обособил склад за останалите от строежа материали и работилница. На терасите и на стълбището все още няма парапети. Има едни мънички ръчички и краченца, които все се навират там, където не им е работа и изтръпвам от ужас, когато видя, че се качват по стълбите.
При проектирането на къщата и после при изпълнението допуснах една недомислица, а именно, че смятах да оставя стълбището отворено. Сега заради недостиг на средства замразих втория етаж и за да не бяга топлината нагоре трябва да сътворя врата и да направя портманто в нишата между стълбите, за да се отделят поне малко двата етажа.
На първо четене ми идва на ум това, но не ми харесва идеята много много и ...........повече глави мислят по-добре. Ако на някой от вас му хрумне по-добра идея, нека я сподели, пък аз обещавам да почерпя.
Прикачен файл:
Прикаченият файл WP_000584-2.jpg вече не е достъпен

Прикачен файл

WP_000584-2.jpg
WP_000584-2.jpg (74.78 KиБ) Видяна 6742 пъти
Според мен тази врата е напълно излишна, само излишни средства, а след време ще трябва да я махаш.
miroton - майстор
По добре сложи врата тип хармоника.
colyo - специалист
Разбира се, че ще е временна. 10-ина години са си време :)) а може и така да си отиде. Главно заради дъщеря ми и племенниците ме страх да не ходят горе - на 4 на 5 и на 6 годинки са и все се катерят горе. Нямам парапети , а в работилницата и склада поддържам творчески безпорядък и ме е страх да не се наранят. Пък топлото да си запазя поне малко.

Мислил съм и за хармоника - двукрилна. Вида на врата не е проблем - конструкцията дали ще е подходяща. Имам и 5 стари врати от апартамента на нашите, запазени са и не са изметнати.
VLADO66 - майстор
Този гипскартон защо стърчи така :? .Иначе може да сглобиш нещо с тези пана http://www.mr-bricolage.bg/prod/fences/wood-fences/817/
torbalan - Дървен философ
Разбирам те защо ти е врата :)
И у дома е същото - втория етаж си чака реда да бъде оправен...

Както си нарисувал на първата снимка може да направиш касата от греди и за тях да хванеш вратата...

А успоредно на стълбите (перпендикулярно на вратата) една преградна стена от гипсокартон, която да крие стълбите, за да нямат достъп малките ръчички до тях:)

В бъдеще подобна конструкция може да бъде премахната бързо и без големи щети...

Нашия се катери по всичко, което успее да докопа... ужас е направо :)
Бях забравил една стълба подпряна на покрива на барбекюто... Пет минути по-късно малкия беше горе...
colyo - специалист
Като направя конструкцията ще го отрежа и ще го обърна. Отстрани на касата ще правя портманто от ПДЧ (нещо като гардероб 1м х 1м без вратички) и няма да може да се качват отстрани. Довечера ще кача 3D-визуализация.
torbalan - Дървен философ
Разбрах. Екстра ще стане :)
svetoslavoff - специалист
Ако ъгъла на стълбището е близък до прав, сложи някакъв шкаф, гардероб. Може да остане и за постоянно. Винаги до входа ще имаш нужда от нещо такова.Ама гледай дребните като щъкат по стълбите да не се качат на покрива му и не дай си Боже от там да паднат.
colyo - специалист
Вратата ще се заключва и ще гълтам ключа. Може и кучето да вържа, за да не влиза никой. Не по-малко ме е страх и от жена ми. Всичко, което не е подредено и не скрито (без значение къде) в нейните очи изглежда като обелка от банан и отива в кофата.

Точно нещо като гардероб ще стане портмантото и без това не съм предвидил място за закачалки.

Тема "Врата към стълбище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: