• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 50
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
kandidat_maistor - напреднал
Благодаря за бързият отговор, но ми се отварят повече въпроси отколкото отговори.
По въпроса за шумоизолационната подложка - искам да намаля ударният шум, това което се получава при ходене и го чува съседът ми отдолу. Не че изграждането на кутия в кутия няма връзка, но не целя това. По-скоро искам вариант подложка и обкантване на стените с виброизолационна лента за да не се допира паркета и да прави мост. Също в тази насока ми беше и питането за лайсната. Никаква информация не намирам за подложките не намирам освен описания по сайтове на производители, наистина ли никой не ги ползва? Цената на кронотерма например не е толкова фатална ~4 лева на квадрат.
Тръгнах да търся нещо с което ще мога да проверя доколко е равен пода, нямам наличен мастар та ще трябва да импровизирам. Ако се наложи изравняване, май няма лесни варианти без генерално вдигане на нивото?
Питането за мебелите е защото имам една секция, която не ми се иска да разпарчетосвам, а иначе няма да излезе. По-дребните неща разбира се ще ги извадя.
Това със спъването и аз имах подобни съмнения пробвах с няколко книги с подобна дебелина и ми се вижда неприятно високо. Няма как да изкарам и коридора, защото целият апартамент е на едно ниво, т.е. ако направя и него ще си отворя още няколко прага (или просто трябва да изкарам целия апартамент). Има ли по-широки лайсни от 4 см и биха ли помогнали, въобще какви са вариантите за "омекотяване" на такъв преход в нивата?
Също така ще се радвам на коментари за различните марки и модели паркет. На първо четене тези на Kronotex и Kronoswiss ми допаднаха, но както казах нямам си никаква представа от ламинат. А и самото слагане на ламинат върху теракот, доколко е удачно като решение. От страна на уют смятам че ще има подобрение, по-скоро като изпълнение ще води ли до някакви компромиси, а и въпросът с шумът надолу (най-вече ударен при стъпване) ме интересува.
colyo - специалист
Никога комшиите не са се оплаквали от шум, въпреки че малката редовно ходи с токчетата на майка си. Мисля, че се престараваш относно шумоизолацията, но ти си знаеш. Има и широки лайсни 5-6см - дъга и тъп ъгъл - навякъде по големите магазини ги продават. Ламината по принцип си се монтира на 1см от стената така, че мост няма да има.

Сега се сещам за вариант,който правих на приятел - по ширината на касата монтираш под ъгъл допълнителна плочка ламинат за по-плавен преход с две лайсни. Не знам дали ме разбра? Ако не си ще ти го нарисувам.
Разбрах те, то по същия начин мога и някакъв друг материал да пробвам, да се получи нещо като декоративен преход, праг който няма да е точно праг. Само че дали така няма по да се спъвам не ми е много ясно. Не казваш нищо за избора на ламинат, надали е все тая, то ако е така да пусна жената да си избере шарка направо и да си реша проблема. :lol:
За шумоизолацията не се престаравам, по-скоро ме интересува дали работи, както го рекламират.
colyo - специалист
Почти винаги с малки изключения съм монтирал евтини ламинати. Досега нито аз нито приятелите ми не са ревнали, че са имали проблем. Единствено ламината в хола с който се учих преди 15г. (лепен без клик система)взе да си разширява фугите, но това е защото жената го минава със стирката по 3 пъти на ден. Последния, който купих за стаята на малката от 28лв. би трябвало да е малко по-добър, а се оказа пълен боклук. Ронеше се и се трошеше при монтажа повече от всеки друг. Два допълнителни пакета купих заради брак. Уж беше АС3 - дрън дрън.
Прикачен файл:
WP_000338.jpg
Мерих разликите в нивата на теракота има на няколко места разлика около 3 мм. Това са обаче резки разлики, т.е. едната плочка влиза по-надолу от другата, а не плавна денивелация тип провисване, както го дават по картинките, това проблем ли е? Да напомня, че смятам да сложа 5мм подложка най-вероятно Кронотерм. Някой ако има конкретни впечатления от качествата на тази шумоизолираща подложка ще се радвам да сподели.
colyo - специалист
Навремето попълвах с вестници кривините на пода, ама пак си мърда на места. Попълни си хлътналите места с картон и слагай 5 мм полиуретанова подложка. Тя ще поеме неравностите и ще си доволен.
Chefo77 - майстор
colyo написа:
Навремето попълвах с вестници кривините на пода, ама пак си мърда на места. Попълни си хлътналите места с картон и слагай 5 мм полиуретанова подложка. Тя ще поеме неравностите и ще си доволен.
Точно. Само че не полиуретанова, а полистиренова :)
Т.е. Floor Komfort-а, или нещо друго XPS. Като им четох данните и тях ги дават да обират същите 3мм, които ще обере и Кронотерма. Все пак няма ли някои с впечатления от Кронотерм? Картона ли е най-подходящ за подлагане, аз мислех за полиетиленова подложка 3 мм залепена към пода там където плочката е по-ниска.
colyo - специалист
При подложката гониш известна механична якост, по възможност материала да не е хигроскопичен, но и с картон става. За 13г. не се е вмирисал:)))
Chefo77 - майстор
kandidat_maistor написа:
Т.е. Floor Komfort-а, или нещо друго XPS. Като им четох данните и тях ги дават да обират същите 3мм, които ще обере и Кронотерма. Все пак няма ли някои с впечатления от Кронотерм? Картона ли е най-подходящ за подлагане, аз мислех за полиетиленова подложка 3 мм залепена към пода там където плочката е по-ниска.
Ако можеш да оформиш неравността като правоъгълниче с резки очертания и по същите очертания отрежеш подложката - става. Но иначе - не. Все пак с картона имаш някаква плавност, да речем 3 слоя на най-ниското място, 2 на по-високото, 1 досами основното ниво ...
Какво те интересува за Кронотерм? Най-добрият вариант за подложка. Хигроскопичен. Висока якост, ниска пресируемост, по-трудна работа. И с висока цена.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 50

Тема "Всичко свързано с паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: