Мечтата на всяка домакиня
dadko - майстор
Тъй като нещо няма много градивна критика- се самосезирах и направих малко change
Ще се променя конфигурацията на чекмеджета и вратички. няма как. Ще трябва да се сложи и кофче за боклук, а ако са само чекмеджета...??? Та-ще намаля височината на горните чекмеджета , Шкафа в ъгъла ще се увеличи, за да може да влезе механизъм за ъглов шкаф. Механизма за бътилки го местя наляво към печката. И- така се получава, че чекмеджетата от 6 може да се редуцират на 3. Тези промени ще наложат промени и в горния ред шкафове, за да има някакво съвпадение на вертикалните линии. Поне така си мисля, че е по- добре. Деленето на плотовете- ще се промени- ще се удължи плота на късата страна, тъй като свързваща лайстна в близост до мивката не е мн. добре май.
Не съм изяснил още шкафовете от горния ред, които са над колоната с печката и над хладилника.

Прикачен файл

House_SOT4.JPG

Прикачен файл

kitchen51.JPG
eraser - специалист
И двата варианта изглеждат добре.
Мен лично по ми харесва първият, със стъклените вратички, много по ве отваря кухнята с тях.

В малките кухни много често се осъвместяват на едно място повече от една функция от обяснените от колегата petkomz.
нН това не те спира да си ги означиш, каде точно ще се използва всяка една функция ...

Аз лично бих те посъветвал да не пренебрегваш съвета на cybersas, за мивка с отцедник, било то от ляво или от дясно над съдомиялната. В момента живеем в квартира с мивка без отцедник, и доста се мокри покрай нея, предните квартири, това не ми е правело такова голямо впечатление че се мокри толкова много покрай мивката ...
dadko - майстор
Май това ще е. Предпоследен вариант. Крайното горно шкафче съм го остаил отворено, но не е проблем да му се сложи вратичка или рамка със стъкло.

Цветовете няма да са аъщите. Челата най-вероятно ще са някакво зебрано, а плотовете и гръбчетата- нещо светло, наподобяващо мрамор... Не мога да преценя какви цветове ще се комбинират добре на зеления теракот на пода.
Очаквам Вашите мнения, критики и препоръки.

Прикачен файл

kitchen56.JPG
cybersas - специалист
Бутни мивката още наляво - до колкото ще е комфортно да стоиш пред коритото, защото онази част от цедника до стената 1) няма да можеш да ползваш 2) ще е постоянно мръсна - от опит ти го казвам :) Ако пропорциите на мивката спрямо плота са тези де

Относно цветовете - за челата - не давам съвет - плотовете помисли да са по-скоро някакво сиво - графит или ако искаш по-светло. Имитациите на мрамор седят евтино както и да го гледаш... А и сивото е смес от бяло и черно, т.е. си отива на всичко. Но за цветовете си е въпрос на вкус абсолютно :) Моята виждаш е тъмно червена и сиви плотове, ама бях на гости на един приятел с тъмно лилава кухня - никога не бих повярвал - убий ме - ама много ми хареса :)

Айде, че взех нещо гейски да звуча :partyman:
eraser - специалист
cybersas написа:
Бутни мивката още наляво - до колкото ще е комфортно да стоиш пред коритото
Дам, премести я по в ляво, но коритото да остане на лицевата част, да не се налага да миеш на една страна.

Ако планираш да сложиш сушило в ъгъла, те нали си имат тавички ... ще е по лесно за поддържане и за чистене ;-)

за десените ... Хора много, вкусове разни.

При моят вариант гледах да се доближават много плочките и плота, а вратичките ... да са лек контраст.
но това е пак лично мнение, на теб може и да не ти хареса.
Гледай повече да е удобна и функционална ... майната и на красотата, се пак не ти е в хола а е отделна стая. ще я гледаш само когато се храниш, през останалото време в кухнята ще преготвяш храната, и е повече време от самото хранене :-)

как беше "умът, пред красотата" :-) inner beauty :-D :rollsmile:
dadko - майстор
Търся мнения най-вече за конфигурацията на шкафовете. От гледна точка на функциалността. Май уредите ще са на тези места. Само печката евентуално може да се вкара в долния ред а не повдигната, но така пък се губи пространство за шкаф под плота.
Мивката още не е купена, затова и по- горе бях питал за мнение относно ъглова мивка.
Цветовете- ще ги избираме "съвместно с жената" т. е- ще ги избира по- добрата ми половинка. На мене ми е почти все тая- само трябва да съобразя цветовете при разкроя на отделните плочи- щото има вариант челата да не са в един цвят.... Аз не мога да си съчетая цвета на ризата с панталона, та ще избирам цветовете в кухнята.
Та така- пишете, критикувайте. Приемам критики и предложения.
colyo - специалист
Цветовете нека ги избере жената, все пак това си е нейна територия. Аз лично бих заложил на фурна под плота. Като започнеш да нареждаш "апаратурата" отгоре ще видиш, че площта на плота никога не стига. В момента половината ми шкафове са пълни с натурии, които не съм вадил от 2-3 години.

Според Фън шуй огън и вода не се слагат едно до друго. Не е задължително да се съобразяваш естествено.
cybersas - специалист
Така, така - фурната под плота - хем си е "как сме си свикнали" - хем големото гъзене почва сега :) А и в тясна кухня - стани, мама да отворя фурната чедо ;)
colyo - специалист
Говорим си само за едни 20 см по-ниско. Не е кой знае какво стига да не е Х**:))) Ама жената трябва да си каже. :liebhab:

И така да остане пак някой ще става, за да се отвори Хурната.
dadko - майстор
Като се замисля- така си е, май. Прави сте като, че ли за фурната. Какво печеля, като я вдигна с 20 санта над плота- едно чекмедже...А губя 60 от плота. Колона с фурна и микровълнова е удобно за по- големи куФни.
Пък- като се сложат едни фритюрници, кафемашини, халогенни фурни, кутия за хляб и какво ли още не- не остава място мезето да си нареже човек.
Ама така пък се кудя какво да правя с микровълновата. преди малко скицирах и едни вратички на горния ред- харесват ми тези, с алуминиеви рамки със стъкло и това си е. Може да е кич, може и да е модерно- не знам, но на мен ми харесват. Та- следващ вариант ...

Прикачен файл

House_SOT5.JPG

Тема "Кухнята вкъщи- проектче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: