Не знам как стоят нещата на теория но моя Сталверк си работи прекрасно при колебания в мрежата 150 - 240 волта . На вилата това е положението . Със старите ми трансформаторни електрожени се скъсвах да правя предпазители (бушони) а като успеех да се закрепя да работя гасях телевизорите на съседите . Сега нямам такива проблеми . Работил съм и с генератор само че не от тия измислените а АД 30 български дизелов генератор 30 киловата .
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
sek.1
- специалист
145 мнения в "Esab Buddy Arc 180"
stivemaster
- майстор
Аз няма какво да мисля Драгозов ,аз знам колко корабостроителници има , не само във Варна ,ти не знаеш.Фирмата е МТГ ДЕЛФИН АД и сигурно и те са комисионери
ей истински ме разсмя .Как ги измисляш тия .... комисионната , ти представа от електрожен имаш ли или само от уста го докарваш ???
Хайде прочети внимателно следното изречение че ти не четеш това което не те устройва ! Като го хвалите този боклук Есапа Бъди 180 хайде да видим колко време ще поработи в режим присъщ на този в който работят екипите на фирми като ЧЕЗ - тоест на генератор .Искаш ли да познаеш , щото много му разбирате тука гледам с колегата agj или не се съобразявате с истината.Колегата sek.1 също едностранчиво тълкува нещата само от своя гледна точка а истината е че във фирмата в която работя имаме много но в цеха където съм аз имаме 5 различни малки генератора и два големи а именно http://www.alo.bg/451254 такива за които говори и колегата и именно на тях гърмят и кадита и бъдита и .... Най обикновени Gama ,IMS , Fimer ,и Астра работят и пеят.Най добре се държи Астрата (щото при работа на генератор говорим не само за падове а и при работа с повече от един електрожен по интересното са пиковете) след нея IMS , Fimer и т.н. Така че да кажеш че заради комисионната
че нали и другите ще му дадат комисионна бе колега .Не знам по какъв начин контактуваш във фирмите но при мен също идват представителите на производителите но като продаваш боклук какво може да покажеш ?Какво като предложиш комисионна ?

Хайде прочети внимателно следното изречение че ти не четеш това което не те устройва ! Като го хвалите този боклук Есапа Бъди 180 хайде да видим колко време ще поработи в режим присъщ на този в който работят екипите на фирми като ЧЕЗ - тоест на генератор .Искаш ли да познаеш , щото много му разбирате тука гледам с колегата agj или не се съобразявате с истината.Колегата sek.1 също едностранчиво тълкува нещата само от своя гледна точка а истината е че във фирмата в която работя имаме много но в цеха където съм аз имаме 5 различни малки генератора и два големи а именно http://www.alo.bg/451254 такива за които говори и колегата и именно на тях гърмят и кадита и бъдита и .... Най обикновени Gama ,IMS , Fimer ,и Астра работят и пеят.Най добре се държи Астрата (щото при работа на генератор говорим не само за падове а и при работа с повече от един електрожен по интересното са пиковете) след нея IMS , Fimer и т.н. Така че да кажеш че заради комисионната

dragozow
- майстор
На какво точно искаш да ти отговоря че така и не разбрах от мислите които си нахвърлил за астрата? Моя опит се базира на досега с много машини, а твоят на това че някой те е излъгал какво да си купили ЧЕЗ. Това че ползваш астричка съвсем не означава че е добра, между другото си първия с положително мнение за тази машина. От разговора с теб научих че астрата е супер, че позваш с генератор от пазара, после твърдеше пък че не е така и че ти дължа пари. Ще прекратя спора си с теб защото май няма смисъл.
stivemaster
- майстор
Абе точно така явно има причина която те кара да не разбираш когато не си прав или имаш да даваш вашата фирма е известна с това който се е докоснал до добрата ви търговска практика все се е изцапал.
А Астрата я споменах просто като алтернатива на боклука който хвалихте в темата.Освен нея споменавам и други марки с по добър сервиз както от Есапа така и от вашите - китайски , китайско-български и китайско- френски.
А Астрата я споменах просто като алтернатива на боклука който хвалихте в темата.Освен нея споменавам и други марки с по добър сервиз както от Есапа така и от вашите - китайски , китайско-български и китайско- френски.
pansim
- майстор
Истината е че този ЕСАБ си е бюжетно решение. Това е.
Който иска да го купува, който не иска - ето ви китайско-българските машини, които в повечето случаи са чисто китайски.
От всичко до тук, разбрах, че всеки си рекламира своята стока /нормално/ но защо става в тази тема????
И изобщо се този форум се обърна на чисто рекламен.
По-добре да научим за дадена машина от реални ползватели а не от продавачи и търговци.
Инак - ще спорим вечно.
Който иска да го купува, който не иска - ето ви китайско-българските машини, които в повечето случаи са чисто китайски.
От всичко до тук, разбрах, че всеки си рекламира своята стока /нормално/ но защо става в тази тема????
И изобщо се този форум се обърна на чисто рекламен.
По-добре да научим за дадена машина от реални ползватели а не от продавачи и търговци.
Инак - ще спорим вечно.
sek.1
- специалист
dragozow написа:Това е добра новина, кой модел беше твоя? И как се държи на слабия ток? Оф, това е проблем за много електрически машини, а енергоразпределителите у нас си правят каквото искат.200 ампера DC ВИГ и РЕДЗ Сталверк. Ъпдейтван е в Дел с телоподаващ модул и селф контрол така че сега е и МИГ - МАГ . На вилата повече от един по голям консуматор не мога да включа мрежата кляка и под 150 волта . На генератор АД 30 съм работил почти три цели работни дни в полеви условия интензивно заваряване на метални конструкции и тръби основно с електроди 4 мм машината не даде никакви проблеми .
dragozow
- майстор
stivemaster написа:Абе точно така явно има причина която те кара да не разбираш когато не си прав или имаш да даваш вашата фирма е известна с това който се е докоснал до добрата ви търговска практика все се е изцапал.Наистина наспамихме темата и ще ти отговоря за последно. Ние имаме много продажби, съответно и недоволни клиенти. И тук въобще не говорим за това. Сервиза на китайските е безупречен, до сега няма една засечка, лично се занимавам това да е така. Китайско-френските всъщност са френски, ходих в завода, бях във Франция, а не в Китай. Имат завод в Китай и Тайван, но там не правят заваръчни апарати, на всяка опаковка си пише кое къде е произведено. Като казваш Китай все едно е нещо много лошо, всички фирми имат заводи там. Това е така, защото европейското производство е над два пъти по-скъпо. Gysmi 135 има две лоши партиди, завода вече знае, знае че и частите са прекалено скъпи и се сменяват и ненужни неща. За качеството вече взеха мерки и има от новата партида, до сега са продадени няколко десетки и все още няма обратна информация. Предвиждаме да сменим модела със 130P или 131, но още не сме решили. Сервиза обеща да се стегне, ще видим. Много неща не зависят от мен или някой във фирмата и се решават трудно, мен също не ми е приятно.
Въпросния Esab не е ясно колко е добър, автора може да отиде и да го пробва. Пробата е най-доброто решение. Взимаш си парче желязо и няколко електрода, уговаряш се и отиваш.
dragozow
- майстор
sek.1 написа:Сещам се кой е модела, учуди ме с това. Ще го пробвам с един нестабилизиран генератор на 180 волта и аз.dragozow написа:Това е добра новина, кой модел беше твоя? И как се държи на слабия ток? Оф, това е проблем за много електрически машини, а енергоразпределителите у нас си правят каквото искат.200 ампера DC ВИГ и РЕДЗ Сталверк. Ъпдейтван е в Дел с телоподаващ модул и селф контрол така че сега е и МИГ - МАГ . На вилата повече от един по голям консуматор не мога да включа мрежата кляка и под 150 волта . На генератор АД 30 съм работил почти три цели работни дни в полеви условия интензивно заваряване на метални конструкции и тръби основно с електроди 4 мм машината не даде никакви проблеми .
Тема "Esab Buddy Arc 180" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература