• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 38
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivanvasilev1970 - специалист
miliad написа:
Вероятно касата му е с декоративен перваз от страни, ма това трябваше да ти го каже/или пък ти не си слушал добре/. В този случай вратата се слага на готови стени, ама те трябва да са добре отвесирани и ако има декоративен фриз, който надстърча пред плочките е добре да се сложи впоследствие.
Ще го уточня това.
Здравейте,
имам един въпрос за прехода между пода на тоалетната и коридора.

Ето това е скицата:
Прикачен файл:
prehod banq koridor.JPG
prehod banq koridor.JPG (57.52 KиБ) Видяна 17378 пъти
Денивелацията е 2.5 см (тоалетната е по-висока).Вратата ще се отваря навън (розово) и за да няма теч към коридора (синьо), когато се стича вода по вътрешната страна на вратата (при миене) подовите плочки (зелено) ще минават и под вратата и ще свършват с лайсна какво слагам на външен ъгъл.
На база на това, което сте ми казвали си представям така нещата както са нарисувани на снимката.
Има ли друго по-добро решение все пак денивелацията е малка? Слагат ли се дръги лайсни за такъв случай?
jekasus - майстор
http://gastrabg.com/products/one/72 Може и да помогне, може и :?
До къде стигна с тоалетна?
jekasus написа:
http://gastrabg.com/products/one/72 Може и да помогне, може и :?
До къде стигна с тоалетна?
Остана ми 1/3 от пода +кърпежа+обръщането на вратата.
Искам да си довърша пода, но се чудя как ще е най-удачно да направя прехода.

Тук намерих една снимка от работата на Chapara:
Прикачен файл:
prehod banq koridor1.JPG
prehod banq koridor1.JPG (25.94 KиБ) Видяна 17369 пъти
Там денивелацията е около 5-6 см. А при мен е 2,5. Това решение удачно ли е за моя случай?
Благодаря ти за линка за четката, която се поставя за вратата, но за мен по-голямата питанка е под вратата.
chapara - майстор
Човече ти си роден фаянсаджия , защо питаш :wink:
miliad - майстор
..Засрамих се от недоглеждането . И все пак: Оная четка няма нищо общо със случая :) .А това изпълнение си е готино,при положение че в коридора плочите са същите като, в тоалетната. Ама не знам кой ще реже парчетата отпред при 2,5см разлика.
Последна промяна от miliad на пет окт 05, 2012 8:41 pm, променено общо 2 пъти.
jekasus - майстор
miliad написа:
Тази баня е много малка и според мен си трябва праг под вратата, като преграда от наводняване. Оная четка няма нищо общо със случая
Тоалетна е.
miliad написа:
..Засрамих се от недоглеждането .
За какво недоглеждане става въпрос?
Днес започнах кърпежа и продължих с пода...
За да няма издаденостина-на няколко подови плочки ми се наложи да намалявам дебелината им (със шлайфа) в някои части . Не знам дали това е добра практика, но наклона на замазката съм го пообъркал в някои участъци.
Прикачен файл:
POD3.JPG
POD3.JPG (77.92 KиБ) Видяна 17314 пъти
Тани - модератор
По добрата практика СПОРЕД МЕН е да вземеш от замазката , а не от дебелината на плочката :wink: Дано не си прекалил , че стават трошливи. Дано си сложил и плътно лепилото отдолу!
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 38

Тема "Ремонт на тоалетната в действие" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: