Здравейте, на кратко историята е такава. Сдобих се с въпросният телевизор но неработеше, с помоща на форумите смених транзистора който е до ТХО-то, за мое най-голямо щастие се оправи и му се радвах една седмица. Страхотна картина нямам забележки. След седмица работа започна нещо пищи (жужи), саответно транзистора отново изгоря. Реших, че му трябва по-специализирана помощ и го занесох на сервиз, от там с голямо нежелание заради възрастта му го вземаха. След още една седмица чакане ми го варнаха с обяснението, че ТХО-то е заминало и не си заслужава поправката. Аз не се отказах, купих си ново и го смених както и въпросният транзистор. Сега работи, но проблема с пищенето остана. Пищенето се чува със смяната на картината (по-тъмна - по-светла), чува се и когато е в Stand by режим но по-слабо. Не мога на 100% да кажа, но го чувам от захранването и по-скоро от бубинката. Има и други проблеми които прави но предполагам, че са породени от тази неисправност, примерно не винаги когато го изкл. от дистанционното иска после да се вклучи - трябва от битона, когато го вкл. веднага в горната част на екрана светват две хоризонтални линии които в последствие изчезват и си трагва нормалната картина. И така та въпроса ми е какво трябва да направя, да сменя бубинката ли или е от някои кондензатор от захранването. Неразполагам с мултицет тъй като се прецака. Бкагодаря Ви предварително за съветите.
Aко държиш на телевизора смени всички електролитни кондензатори и ще се оправят всички проблеми.
Иначе е трудно да се разберем, само кои са за смяна в момента.
Гледай за напреженията на кондензаторите! Може с по-големи, но не по-малки.
Температурата да е 105 гр. Внимавай за поляритета!
Ако не си се занимавал с подобна дейност иди в сервиз!