• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Christo - майстор
+1 за Лазар. Няма по книжките обсъждане на колекторна система с естествена циркулация.
abc - напреднал
Понеже прочетох, че по-добре малък, голям или какъвто и да е буфер отколкото без, си мисля да оставя засега възможност, а като намеря подходящ и евтин съд, да го монтирам. Въпросът ми е къде и какво да оставя като присъеденителни точки, които засега ще са на тапа.

Котлето е BOSH 16 kW
Прикачен файл:
2012-10-03 11.42.43.jpg Допълнителен въпрос - в тези котлета има едни 3 големи шамотни тухли с някаква добавка, вероятно кокаин ако съдя по цената. Едната е към 50 лв. и се пукат като за световно от мокрите въглища. Минала година подмених две, тази оке една. Жената в магазина, която е инженер доколкото знам, ми каза, че когато са били още DAKON само едната от тухлите е била с добавен кокаин, другите са били обикновени шамотни. Скъпата е стояла на мястото с най-висока температура, но не си спомня дали е била най-долу или по средата. Знае ли някой къде е стояла, за да не подменям по-натам, ако се наложи всичките. Тухлите изглеждат така като на снимката

Прикачен файл

2012-10-06 16.31.37.JPG
Последна промяна от abc на вт окт 09, 2012 12:20 pm, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
Ха-ха-ха,това с кокаина ми хареса.Котлето ти е достатъчно натоварено за да даваш пара за кокаин.Колектори и гравитачно-това трябва да го видя :-D
abc - напреднал
Владо, гравитачното с колекторите е отминал етап. Отпадна. Сега въпроса е друг :)
joro_vn - специалист
Нещо не ми е ясно как ще тръгне естествена циркулация през трипътния вентил, та да го загрее, та да отвори.
Това като няма ток де. Освен и на него байпас....
Май най-добре си е един свестен UPS с голям акумулатор и помпите да пеят.
  • 1
  • 2

Тема "Моля за съвет за тази конфигурация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: