Мечтата на всяка домакиня
colyo - специалист
Микровълновата съм я хванал на стойка под горните шкафове. Отдолу ми е кутията за хляб. Нелошо решение е и вграждането и в горния ред шкафове.
SoWhat - специалист
Ъглова мивка изисква и друга конфигурация на плот и шкаф в ъгъл. Като 60 см. плот е малък и иска снаждане или ширина /дълбочина/ по поръчка.
Максимум 4 чекмеджета. Като се вземе впредвид, че в горното са приборите т.е. 8-12 см. дълбочина....вече може да се планират останалите. Всичко зависи какво ще се слага. Примерно най-долното ми е високо около 40 см./на 45 шир. и в него се събира цял комлект/5 бр./ тенджери+3 тигана.
Успех.
dadko - майстор
Да, така е, SoWhat, но при цялото разнообразие от плотове- предполагам, че ще намеря еднакъв десен на размер 60 и 80 см.
http://img-01.mebelilux.com:8181/2658/201_big.jpg
Тъй като плотовете ще ги поръчвам да ми се изрежат на размер, (даже ще потърся за фирма, която ги реже на CNC в мястото на снаждането, за да не се ползва лайстна)- това, че ще режат и парче от 80 см за в ъгъла- няма да е такъв проблем.
Интересно ми беше функционална ли е такава мивка и дали си струва цялата гимнастика...
А за чекмеджетата- не съм мислил да са 4 реда, а 3.
FMaster - специалист
Колега ето ти набързо един варянт и пример, без нищо излишно ... само плюсове:
Прикачен файл:
forum_kuhnq.jpg оптимален варянт след корекция:
разположение, цена, работни места
Ето и нещо нагледно, междинно м/у твоя и моя варянт ...
Прикачен файл:
NPict.242.jpg
така изглежда шкафа отляво на хладилника ти ... прекрасно решение!
NPict.242.jpg (83.09 KиБ) Видяна 4456 пъти
Прикачен файл:
NPict.244.jpg
така изглежда варянта с ъглова мивка
NPict.244.jpg (86.76 KиБ) Видяна 4456 пъти
Прикачен файл:
NPict.243.jpg
лява част на кухнята
NPict.243.jpg (78.54 KиБ) Видяна 4456 пъти
Примерни размери на чертежа:
кухня 3750/2100мм.
височина долен ред+плот 900мм.
височина гръб 500мм.
височина горни шкафове 900мм.
широчина шкаф бутилка 150мм. (излишен)
всички механизми са с плавно прибиране
горните шкафове си ги формирай сам

съвети:
вземи си външен абсорбатор (не за вграждане)
ъгловия шкаф на втори ред е абсолютно излишен и неизползваем
ъгловата мивка е лош варянт за малка кухня
тв и микровълновата - над хладилник и в ъгъла на плота

Успех!!!
Последна промяна от FMaster на съб окт 06, 2012 11:53 pm, променено общо 1 път.
dadko - майстор
Благодаря, FMaster за отговора и за труда, който си положил за 3Dто.
Според мен не спада към плюсовете това,че пространството в ъгъла на долния ред е абсолютно недостъпно. В моя случай аз нямам там комин или тръби, а в кухня с такава големина да затапя това място...??? На твоето 3D от едната страна са чекмеджета, а от другата фурна.
Мисля да използвам някакъв механизъм ъглов шкаф, нещо от типа
http://www.kentimpex.bg/images/obj/sketch/18170140.gif
В началото бях написал, че изводите за вода са на късата страна, там, където съм раположил мивката. Там, обаче са изводите и за мръсния канал. Ако ще местя мивката и съдомиялната по дългата означава, че зад всички шкафове трябва да прекарвам тръби за мръсен канал..
Аналогично стои въпроса с извода за абсорбатора. В съседство по късата страна е банята и ще трябва да правя някакъв въздуховод през ъгловия шкав или над него,за да го изкарам въздуха навън.Това не е кой знае какъв проблем, съвсем осъществимо си е, а и щом е по~функционално така...ще помисля по тая схема.
FMaster - специалист
Преработих ти леко долните шкафове.
Значи колега под долните шкафове имаш бленда която е 100мм. заради
миалната (стандарт за отваряне) и зад всички шкафове от миалната до края на кухнята,
имаш достатъчно място за ВиК, кабели и т.н.
абсорбатора не е проблем, защото въздуховодите минават над шкафовете и влизат в розетката на кумина.
dadko - майстор
Е, това вече е друго. Вижда се,че вложено мисъл.Значи мивката си остава на късата страна и това е.
Редно беше да не реплейсваш предишната си схема "само с плюсове" с новата, тъй като поста ми след това се обезмисля. Не става ясно какъв затапен ъгъл коментирам след това. В нея могат да се направят малки корекции и тя да остане "без минуси" Ето я инея, де:

Прикачен файл

forum_kuhnq.jpg2.jpg
colyo - специалист
Ето едно бюджетно решение за глух ъгъл и от мен. Три изрезки от Баумакс по 1лв плюс четири колелца по 1,30лв.
Прикачен файл:
Прикаченият файл WP_000509 (Small).jpg вече не е достъпен
Прикачен файл:
Прикаченият файл WP_000510 (Small).jpg вече не е достъпен
Прикачен файл:
WP_000509 (Small).jpg
WP_000509 (Small).jpg (32.02 KиБ) Видяна 4340 пъти
Остана да направя още една количка за отвътре и да сложа цокъл пред колелцата и е готово.

Тема "Кухнята вкъщи- проектче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: