Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vladim6 - специалист
XaMaB написа:
Aз ползвам VIADRUS U 26 и е в твоя диапазон на средствата.
Супер доволен съм, горе долу със същия комин съм, но моя е вътрешен.
Какво гориш, и колко изгаряш за сезон,и може ли да ми покажеш по какъв начин е свързан котела цялата инсталация от котела до разпределителите.Благодаря :) :) :)
vladim6 - специалист
нещо темата замря :sad: никой не иска да помага
filmatoplo - майстор
Вчера един човек ми показа котел който продава- Виадрус У 22 модела за дърва 30 киловата , ползван сезон и полувина , иска му 1200 лв , но може да свали .
vladim6 - специалист
filmatoplo написа:
Вчера един човек ми показа котел който продава- Виадрус У 22 модела за дърва 30 киловата , ползван сезон и полувина , иска му 1200 лв , но може да свали .
къде се намира котела,но аз търся за въглища предимно :)
filmatoplo - майстор
Котела е в Приморско , на въглища е 35 киловата .
miloto - напреднал
разликата на тези котли-дърва и въглища е в големината на отворите.за дърва е с по голям отвор от пред,мисля че нищо не му пречи да се горят и въглища :? Чисто нов такъв 35кв струва 1800 минимум Котел на твърдо гориво VIADRUS U22D - 6 секции 30 - 34,9 kW
miloto - напреднал
LazarGanev написа:
Чугунът си е чугун, има си своите предимства и недостатъци. Но колко изгнили стоманени Дакони сте виждали и колко спукани или потекли от сглобките чугунени котли? Корозията се получава основно от от конденза при горенето, който в комбинация със серните и азотни окиси образува киселини. Като се вземат мерки за намаляване на конденза (редовните участници знаят как :wink: ), проблемите на стоманата намаляват до минимум, остават само предимствата :wink:
=D>
vladim6 - специалист
VLADO66 написа:
Не знам каква им е истината що се отнася до надеждност.Аз ползвам Дакон DOR 24 който е стоманен и е аналог на Бош от първата снимка и който се прави в същия завод.Котела го ползвам безпроблемно от 1995г.
Колко въглища изгаряш за един сезон примерно миналата зима какъв ти бе разходът
VLADO66 - майстор
Отказах се от въглищата преди 5 години когато си направих изолацията и дограмата и минах на дърва.Преди това за сезон около 5-6 тона донбаски с отопляема площ 100м2.
vladim6 - специалист
[quote="VLADO66"]Отказах се от въглищата преди 5 години когато си направих изолацията и дограмата и минах на дърва.Преди това за сезон около 5-6 тона донбаски с отопляема площ 100м2.[/quote]
А с дървата как си? Колко кубика изгоря миналата зима?

Тема "Кой котел да избера... Моля помогнете" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: