• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Теди - специалист
Колега до тук какви пари ти е излезе това по снимките?
Фло - специалист
VLADO66 написа:
Тухлените ъгли които не са направени както трябва вземи да им напълниш кухините с нещо/EPS,пяна/като дигнеш скелето за изолацията.
Освен дето е недопустимо да се редят тухлите с кухините перпендикулярно на зида,не е и осигурена фуга от минимум 20 мм.между зидарията и бетона,запълнена с гъвкава връзка,защото тези тухли не са носещи. Тези тухли,които са за самоносещ зид трябва да се зидат след като се изпълни железобетонната конструкция с отстояние от конструкцията с технологична фуга,а не както е на снимките първо зидат после леят греди и колони.Това е по изискванията на строителството в земетръсни зони.В България неземетръсни зони няма.
Victoryus - напреднал
Здравейте, най-напред да отговоря на Теди:
Когато започнах темата Артур Дент ми отговори, че с 35 000 лева мога да стигна до надзид без покрив и се получи точно така, аз може би и заради това започнах защото първоначално не мислех че мога да стигна до там, но неговия отговор ме окуражи и започнах.
Сега малко по подробно за цените за Гоце Делчевския регион:
Бетоните- Б15- 80 лв за кубик, Б20- 85 лв за кубик а помпата на миксера качваше за 7 лв на кубик.
Желязото - цената му беше 1,35 на килограм а тухлите на 80 ст бройката.
Дървените материали които купувах като ламперия и бичмета цените им бяха следните:
Бичмета - 10x10 - 10 лв/бр
Ламперия - 250 лв/кубик
Подпори 5 лв бр
Мйсторите - роднини :) кое изпълнено правилно кое не всичко е свършен факт вече важното е, че е така както го исках и заръчах да се направи, сега мисля за покрива и дограмата като си мисля вътре всичко да е гипс-картон и една 5 см-ва външна изолация като преди това се запълнят тези дупки по ъглите както ме посъветва един колега погоре.
VLADO66 - майстор
5см.EPS недостатъчно и неефективно от всякаква гледна точка.Дай още 400-500лв. за 8-10см.
Victoryus - напреднал
VLADO66 написа:
5см.EPS недостатъчно и неефективно от всякаква гледна точка.Дай още 400-500лв. за 8-10см.
И идея си нямам от външна изолация просто на момента написах 5 см но след като казваш 10 значи 10 лошо няма мерси много Владо66
Теди - специалист
Благодаря колега Victoryus това нещо и мен ме очаква догодина. Аз съм се замислил, вместо както ти изолация от вън и картон с изолация вътре, да го правя тип "сандвич". Тухла - изолация - газобетон. За сега ми е в главата и ще проучвам тепърва. :)
Фло - специалист
Теди написа:
Аз съм се замислил, вместо както ти изолация от вън и картон с изолация вътре, да го правя тип "сандвич". Тухла - изолация - газобетон. За сега ми е в главата и ще проучвам тепърва. :)
Нарича се трислойна зидария и почти е непозната за сегашните майстори,както и на сегашните инвеститори между впрочем.Този начин на зидане дава редица предимства за обитателя: от комфорт до ниски енергийни разходи ,през дълготрайност на изолацията в средата на зида.Защото този стиропор отвънка между третата и осмата година губи свойствата си на материал с високо температурно съпротивление , втвърдява от стареене,без значение дали е 5 см. или 8 см.заприличва на итонга по качества. Пластмасите стареят, а стиропора си е една пластмаса с 95-98% въздух.
Tsilkov - майстор
Victoryus написа:
Тези са последни покриват ще е на пролет живот и здраве.
Така и така докара до тук - защо не покри и него? :?
Victoryus написа:
VLADO66 написа:
И идея си нямам от външна изолация просто на момента написах 5 см но след като казваш 10 значи 10 лошо няма мерси много Владо66
Аз бих заложил направо на 15-20 см. защото там имаш най-голяма ефективност за малко повишение на цената (приблизително 40 срещу 50 лева на квадрат при двойна разлика в топлоизолационните качества).
Теди написа:
Аз съм се замислил, вместо както ти изолация от вън и картон с изолация вътре, да го правя тип "сандвич". Тухла - изолация - газобетон. За сега ми е в главата и ще проучвам тепърва. :)
Защо и с газобетон и с тухла :? .Иначе при тая система за да премахнеш термомоста от етажните плочи и греди ,трябва фасадната зидария да е на собствена конструкция което си става финансово доооста утежняващо.
Теди - специалист
Защото газобетона няма да се измазва от вътре, минава направо на шпакловка. Какво имаш пред вид на "собствена конструкция"? Да не оспамваме темата на човека съжалявам.
Victoryus - напреднал
Tsilkov по-принцип моето лично мнение а и желание е да вкарам колкото се може повече парички във изолация защото си мисля че след това ще ми е по-лесно и икономично с отоплението а също и няма да натоварвам системата на макс което пък ще удължи животът и така ще си върна вложеното. Съгласен съм с тебе на 15-20 см изолация но от няколко дена се зачетох по темите за винилов сайдинг и нещо малко по малко почва да ме грабва :-D , но пък и ме плаши :? .
За покрива нямам кинти вече пообрах се пък и дървения материал сега ще се набере и набичи и ми се искаше да посъхне малко.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Нова къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: