• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
sergi - специалист
привет малко по спешност....

до утре трябва да имам мнение за цената на колега ваш строител.

накратко - стая в пристройка, пристроиката "поляга"от слягане на терена под лек наклон.
има пукнатини, размери стая 6 на 4 м., ще се укрепва горе долу по средата между дългите страни на правоъгълника
става дума за селска пристройка, двоен тухлен зид
майсторът предлага там където се пука стената да направи колони отстрани и отдолу и отгоре да свърже с трегер.
ще свали нивото в стаята и ще направи тази клетка която ще задържи двете части на стаята заедно....в последствие ще укрепят пристройката и отвън така че част от материалите ще отидат за там - колони пети и т.н.
само за тази стая за вътрешните колони и трегери, 3 души казва 1800 лв труд, отделно няколко кубика пясък, няколко чакъл и няколко трошляк, арматура, цимент...
schuldiner - майстор
Точно 1800 лв. дадох офертата за труд преди 3 м за 40 л.м. кофраж и армировка (основи, колони, трегери) плюс изливането. Не беше приета, въпреки че е максимално изпилена. Човекът се справи за около 1200, но имай предвид, че беше със строително образование и кибичеше всеки ден на главите на общаците, дето си нае. А и резултатът не е за показване много-много... Така че сам си прецени за какво ти искат тези пари.
sergi - специалист
да , но при теб са били 40 л.м., а по мой сметки при мен са макс. 10 кв.м....

почвам да си мисля че може и да реална сумата.

а и какво съм чел, за 50 лв на квадратен метър ???
явно нещо бъркам аз... :?
schuldiner - майстор
Бе не знам, така излиза, че ще ти вземат много пари за нищо, щото не съм убеден, че укрепването е на правилното място и в точния обем. Рамката трябва да опасва пукнатината, а не да е напречно на нея, поне така си мисля. И ако не ти е много мил покривът, да вземеш да го раздигнеш и да си отлееш и армиран пояс по периметъра. После нов покрив и някъде към 2000-2500 лв. за труд трябва да стигнат и за двете.
То изобщо някой грамотен гледал ли е пристройката или първия срещнат си закачил и се страхуваш да не го изпуснеш?
sergi - специалист
благодаря ти за помоща

гледали са няколко човека и това което строителя казва че трябва да се направи е така, правилно е...
въпроса е, че че за част от работата - отвътре, иска толко пари за труд, отделно отвън ще се направи опасване на късата страна - около 10л.м. плюс две пети на късата страна.
това отвън ще ми го калкулира отделно като труд....
ще опитам да намеря снимки до роловин час.
sergi - специалист
нагледно

на последната снимка, от пукнатината надясно до края, на късата страна отстрани - две пети и отзад пак около 3 л.м. подкопаване и подсилване основи - за отвътре - труд 1800, материали - 1500 лв за всичката работа.
за работата отвън не е казал но е отделно от тези 1800лв за вътре....

Прикачен файл

Изображ.014.jpg
Изображ.014.jpg (86 KиБ) Видяна 5716 пъти

Прикачен файл

Изображ.011.jpg
Изображ.011.jpg (84.14 KиБ) Видяна 5716 пъти

Прикачен файл

Изображ.007.jpg
Изображ.007.jpg (49.89 KиБ) Видяна 5716 пъти

Прикачен файл

DSCN0528.JPG
DSCN0528.JPG (91.7 KиБ) Видяна 5716 пъти
sergi - специалист
хм...предположих че като има снимки ще има повече яснота........
schuldiner - майстор
Аз пък се пообърках от снимките... Нещо не виждам причина за укрепване на зидовете (не че е излишно по принцип). Изчакай и други мнения - все пак сме на работа, но до вечерта ще се включат още колеги.
Tsilkov - майстор
sergi написа:
почвам да си мисля че може и да реална сумата.
Ми тя сумата е каквато ти предложат.Стандартна тарифа за тая "врътня" няма.Питаш няколко индивида за оферта и сравняваш.Чисто конструктивно и аз като schuldiner съм скептичен към замисъла :sad:
VLADO66 - майстор
Има язва на връзката между оранжерията и покрива,където набива вода.Отделно си пуснал олука точно там където е проблема и се получава омокряне и уплътняване на основата.
  • 1
  • 2

Тема "пак укрепване на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: