Всичко за дърводелството
=P~ Здравейте!
Занимавам се с дървостругарство.
Наскоро започнах да правя чаши и съдове от дърво.
Искам тези съдове да могат да се ползват за ядене,пиене и да могат да се мият с вода.
Питането ми е относно някакъв финиш, лак,или вакса който да предпазва дървото от водата,от гниене и да е безвреден за хората.
Също търся спешно коренище от орех,череша дъб каквото и да е трябва ми за една поръчка.
Благодаря предварително!
Последна промяна от rumen_31 на чет окт 11, 2012 8:58 am, променено общо 5 пъти.
mladkal - майстор
Коренище от орех..32 годишно. Ела си го извади. Сетне ако имаш сили и желание може да почерпиш, и мен и себе си.
parketmilanov - специалист
дървени купи чаши както и дъски за рязане с зехтин или растителна мазнина.нашите предци са ги мазали с свинска мас.има и още вариации но не се сещам в издиС момент.
поздрави и още прекрасни творения да направиш.
пробвай с интересни и фигурални дъски за рязане.
parketmilanov написа:
дървени купи чаши както и дъски за рязане с зехтин или растителна мазнина.нашите предци са ги мазали с свинска мас.има и още вариации но не се сещам в издиС момент.
поздрави и още прекрасни творения да направиш.
пробвай с интересни и фигурални дъски за рязане.
Благодаря за отговорите!
Сега ги мажа с нагорещено олио,но пак не предпазва от водата.
Намерих в Англия един продукт казва се food safe finish,хем предпазва дървото от водата,придава блясък и е безвреден ,но няма доставка за България:(
Фло - специалист
rumen_31 написа:

Искам тези съдове да могат да се ползват за ядене,пиене и да могат да се мият с вода.
Питането ми е относно някакъв финиш, лак,или вакса който да предпазва дървото от водата,от гниене и да е безвреден за хората.
Течен ланолин-натурален импрегнант за дърво!Пречистен,фармацевтично качество, представлява по същество смес от мастни киселини и мастни алкохоли във вид на течен восък,получени от овча вълна.Без вкус и мириз ,не се окислява като мазнините от рода на зехтина,не оставя мазни петна.
Фло написа:
rumen_31 написа:

Течен ланолин-натурален импрегнант за дърво!Пречистен,фармацевтично качество, представлява по същество смес от мастни киселини и мастни алкохоли във вид на течен восък,получени от овча вълна.Без вкус и мириз ,не се окислява като мазнините от рода на зехтина,не оставя мазни петна.

Благодаря за отговора:)
rumen_31 написа:
Фло написа:
rumen_31 написа:

Благодаря за отговора:)Ще го пробвам.

Тема "Дървостругарство" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: