• 1
  • 2
Бих искал да питам компетентните, дали е възможно при поставяне на гипскартон на таван в коридор , където по ъглите има гипсови корнизи, закрепването на плоскостта да е само по едно СД в средата на коридора, а краищата на плоскостите да легнат върху ръбовете на корнизите. За прегледност прилагам снимки на коридора, ширината между корнизите е 1,15 м.
Прикачен файл:
DSC00209.JPG
Прикачен файл:
DSC00210.JPG
Прикачен файл:
DSC00211.JPG
mladkal - майстор
Ц. Сваляй корнизите и си го прави как си го пише в читанката. За да не береш ядове...
Окачвачи, СДта,УДета и т.н. Веднъж го правиш. Нали!?

ПП. тъй тъй си тръгнал да си правиш ремонт на коридора замисли се и за подмяна на ел таблото. Виждам е старичко. Има и още насоки, които бих ти дал, но не мсе иска да отегчавам аудиторията.
Поздрави!
Младен - Стара Загора
поне мен изобщо не ме отегчаваш, напротив, опитвам се отвсякъде да събирам мнения и с удоволствие бих приел още съвети
mladkal - майстор
Ами ето ти още няколко:
Таблото вече го спометах.
Заложи кабели за СОТ. Има тема в която е писано не малко.
Заложи и кабел за кабелна телевизия/интренет ако те са кабелни и идват от стълбищната площадка на твоя апартамент.
Сменил са вратата на банята, ако не се лъжа. Ако предвиждаш смяна на останалите знай, че се захващаш с доста ремонтна дейност. цапаница, мръсотия и левчета.
Внимателно обимсли място за портманто, закачка или каквото там искаш да има. Прагове на вратата и добро утлънение също няма да са ти излишни-за всака една врата.
Всичко това ти го казвам, защото оставам с впечатлението, че се захващаш с ремонт на апартамент, който е почти мой набор.

Ако имаш въпроси с удоволствие, аз и колегите ще отговирм тук. А може и на лични според желанието ти.

Желая ти успехи.
Мерси за полезните съвети, повечето от нещата вече съм ги съобразил, а за тавана решихме да свалим корнизите и с гипскартон. В момента обаче се чудим за стените - жената чула за някаква мазилка, която се нанасяла много лесно, била в чували по около 12 лв и стояла леко грапаво. И сега се чудя как ще ми е най-лесно, че аз ще си го правя - дали с тази неизвестна мазилка, или с шпакловка върху мрежа, че има пукнатини или пък с лепен гипскартон ....
mladkal - майстор
Тази мазилка за която ти споделя съпружеското тяло става ама за по непретенциозни обекти и места-стълбище, вила в планината и подобни. някъде, където е обем, а се търси ниска цена. Основното, което е като недостатък, че е "бяла", сухо вещество, нетонирана в цвят пожелание. Трябва да се боядисва допълнително, а такъв релеф се боядисва трудно. Друг недостатък е, че иска гладки, поне равни стени. Най-малкото мрежа с теракол и отсъствието на "мустаци". По големите вериги предлагат готова фракция с различна едрина на зърното, като на място могат да ти я тонират в цвят пожелание. недостатък на тези баки е високата цена. Тънкостите при нанасянето на такава мазилка:1. Нанася се от ъгъл до ъгъл. изчаква се няколко минути и след това се "дърпа" с пластмасова пердашка според желанието за крайният резултат. 2.Задължително всичко, което пада по пода/земята и т.н. се почиства веднага, защото инак се засира.
При положение, че имаш пукнатини по стените най-напред третирай тях. 3.Подготви равна, здрава основа. Ако се разколебаеш от ГК ползвай и нужните грундове - примерно бетонконтакт.

лично мое мнение: при положение, че вратите ми са на гъсто (все пак е коридор) не бих се хвърлил на ГК. Голяма играчка ще е, а и отделно ще отнеме от и без друго не големият обем на коридора. Повърхността на ГК е вероятно да дойде в една равнина с первазите на вратите и няма да си много изкефен от крайният резултат.
Поздрави-Младен-Стара Загора
Може би решението ще дойде от изискванията към стените - на стената срещу вградения гардероб искаме да има два аплика, което изисква много равна и гладка стена, а това мога да направя само с гипскартон, а на останалите стени с 5 врати и по-малко осветление - мазилка с теракол и мрежа и отгоре - гипсова шпакловка. Тъй като досега беше с налепена изкуствена кожа, която при свалянето остави по стените на места влакна или лепило от рода на Прома-та, мисля да го мина една ръка бетонконтакт, а за пукнатините какво препоръчваш друго за третиране.
mladkal - майстор
sibir написа:
....а за пукнатините какво препоръчваш друго за третиране.
за пукнатините препоръчвам някой от тези продукти (нито са степенувани по качество или по цена. Винаги имам нещо от тях под ръка и те така)
Кнауф F2
Шийтрок
Фугенфюлер
По описание и трите са подходящи за запълване на фуги при ГК. Аз лично запълвам и пукнатини по стени дори те да не са от ГК. Задължително обаче обезпрашавам и третирам с бетонконткат. стъклофазерна лента по дължината на цялата пукнатина.
Най-достъпно като цена е фугенфюлера. (фугопълнителя) който една верига с немско звучене продават.
Сега се сещам, че ако пукнатините са сравнително малки и не са по цялата вертикала можеш да ги запълниш и ис акрилен пълнител. същото като силикон в туба, но е акрил. Докато е още сурово се мие с вода и гъба, а когато засъхне има известна гъвкавост и в същото време може да се боядисва с акрилни и алкидни бои. тубата струва около 2-3 лева.според зависи.
Мерси много за ценните съвети, утре започвам сериозната работа :)
mladkal - майстор
Започна ли работата!? Какви въпроси изникнаха!?
  • 1
  • 2

Тема "Възможно ли е такова решение ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: