Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Johny - майстор
Лазаре, не си прав. Оторизирана фирма с неграмотен или недостаъчно грамотен персонал-има ги навсякъде. Не че е правило, но не е изключение.
Същото е с групите допуск при електричарите. Аз нямам право, но някой може да бърка еди къде си, защото има съответната група допуск /и правилно/, но има по-ниско от моето образование, квалификация и просто практически опит. А колко е формален изпита го знаем всички.
А газовите уредби на колите? Трябва да е проверена от оторизиран сервиз. И каква е проверката - външен оглед, лепене на стикер и дай 28лв. Да, ама съдовете работещи под налягане се проверяват с демонтаж, нагнетяване на еди колко си бара водно налягане и т.н..
Мога да ти давам десетки примери и ти ги знаеш не по-зле от мене.
LazarGanev - "Велик майстор"
Едно е Технически надзор, друго е сервиз и обслужване, не бъркайте нещата. Газовите уредби минават технически надзор, а не обслужване. Какво прави надзора - първо проверка на документи, произход, сертификати, после външен оглед, после проверка за изтичане на газ - това е. Същото прави и Техническия надзор на сградните газови съоръжения. Правилното положение преди надзора да мине сервизната фирма за техническо обслужване - така както преди техническия преглед на автомобила е добре да минеш през сервиза за да ти обслужат колата. Освен това няма как да има оторизирана фирма без оторизиран персонал - сертификатите са поименни на лицата, които са минали обучението, а някои вече са със срок на валидност. А бе нещата се оправят, макар и бавно. Не бива да роптаем срещу правилата
Johny - майстор
Колега marea-ta, дай точното обозначение на датчика.
Виж това: http://www.remont-bez-zabot.ru/instr_pd ... 6_5117.pdf
http://www.honeywell-ec.ru/catalog/03/s ... 1r0702.pdf
vk - специалист
E защо не може да се сменя (ако човека може да се справи).
То така трябва и колата да водя само в сервиза, че не е моя работа, кранчето на мивката и то не е моя работа, телевизора и той от някоя марка - само в сервиза и хладилника и бушона като ми падне и той. Ама аз тогава трябва да съм петролен шейх - за всичко да имам хора. И няколко жени щях да имам. Ехххххх ще ми се да е така, ама не е.
Johny - майстор
Aбе друго си е да ти го смени оторизитан специалист.... :wink:
Така преди няколко години в сервиза, гаранционна кола и покрай всичко друго - смяна на крушката осветяваща номера отзад - крушка -1,50, труд - 5лв..... Че като ги емнах..., тарикати с тарикати :axe: . Първо не съм сигурен, че е била за смяна и второ - трябваше да ми кажат.
Джони, ти се шегуваш, ама я си представи, че всичките ти съседи в блока са газифицирани и всеки бърника котела както си иска и каквото е чел в нета и няма никакъв контрол кой, кога и какво е пипал?!? Дали няма да си по-спокоен, ако тези котли се обслужват от оторизирани хора, които влагат само стандартни части и оставят протокол след всяко посещение какво, кога и от кого е пипано или сменено? Имал съм случай, когато приятел на клиента (набеден за разбирач) е сменял термичната защита на пелетна горелка с термистор от магазина за електроника, само че липсвал същия и сложил такъв, който сработва на 10*С повече! Резултата - запалена горелка, а можело е да отиде и къщата, защото само на метри има складирани 7т. пелети!
marea-ta - специалист
Johny написа:
Колега marea-ta, дай точното обозначение на датчика.
Виж това: http://www.remont-bez-zabot.ru/instr_pd ... 6_5117.pdf
http://www.honeywell-ec.ru/catalog/03/s ... 1r0702.pdf
ами не мога да ти дам защото на него нищо не пише,а това което си ми пратил едното е книгата на котела с която го купих изчел съм я цялата.
Johny - майстор
E да де приятелю, но ако си обърнал внимание, температурните датчици са 3 броя. Кой от всичките е дефектен по твоему? Започвам да си мисля, че Лазар има право, особено в твоят случай.
Лазаре, говоря за оня случай, когато човек знае какво прави и е наясно с последиците от "побългаряването".
marea-ta - специалист
датчиците са два един за БВ и друг за ОВ.Мен ме интересува за отоплителната вода.Значи на задната му страна с огледалце разчитам 00304 06-10.
Johny написа:
Лазаре, говоря за оня случай, когато човек знае какво прави и е наясно с последиците от "побългаряването".
Джони, аз пък говоря, че трябва да се научим да спазваме наредбите и законите, вместо да се мъчим да определяме кой случай към кои да го причисляваме, кой колко разбира и дали може да се справи сам, кой на кого е кум или сват и да тълкуваме законите различно за всеки :wink:

Тема "температурен датчик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: