Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
alien - специалист
аз имам от друг производител, но самите винтове са ми гресьорки, отгоре имат малка съчма, от едната страна бялото болче-гресьорка а от другата черното да запуши дупката след гресиране
nunep - специалист
Благодаря за отговорите. Бялото болтче наистина се оказа гресьорка, просто не очаквах да е такава форма #-o
MrMurdjo - майстор
Едно интересно видео за използване на фреза като струг.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... sYGsbmeVgQ
otico - напреднал
MrMurdjo написа:
Едно интересно видео за използване на фреза като струг.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... sYGsbmeVgQ
Това е много яка идея, трябва да опитам някой път.
cvettomirr - специалист
Здравейте и от мен, преди време се бях навил да я направя и моята фреза на бързо та стана много бавно /разболях се/. Та до къде съм стигнал - трябва от някъде да купя винтове и направляващи свд-та и съединители. В ехорор бати и и цените на винтовете. Намерих в ЗММ София правят и винтове и свд но не видях цени някой знае ли нещо за цени от змм ако не ще звъня няма проблем. Друго място/ магазин - склад за по евтини винтове около 20мм а и незнам с правоъгълна или трапецовидна резба. Всякаква информация ми е от полза, за сега ми трябва това после продължавам нагоре с въпросите но първо механиката да сглобя. Ще снимам какви мотори намерих на боклука във франция а електрониката ми е от сириус за 4 мотора униполярни.

Винтове размери 1200мм 2бр, 900мм 2бр, 350мм 2бр
valkovv - помощник
cvettomirr написа:
.......Та до къде съм стигнал - трябва от някъде да купя винтове и направляващи свд-та и съединители. ...............
Колега,
Може би става въпрос за линейни направляваши и СВД-та.
Ако е така - какви направляващи търсите? Цилиндрични или призматични с танкетки?
Какви трябва да са диаметрите на отворите на съединителите?
cvettomirr - специалист
Ми цилиндричните не са ли по евтини - а това са направляващите според мен. Винтове няма ли да ми трябват. Относно съединителите Ф 8мм някъде колкото е дебела оста на мотора. Ако бъркам ме поправете. Чакам информация
valkovv - помощник
cvettomirr написа:
Ми цилиндричните не са ли по евтини - а това са направляващите според мен. Винтове няма ли да ми трябват. Относно съединителите Ф 8мм някъде колкото е дебела оста на мотора. Ако бъркам ме поправете. Чакам информация
За да не нарушаваме правилата на форума, ще ви изпратя информация на лични съобщения.
cvettomirr - специалист
чакам за информацията колега. Скоро ще пусна ще гледам да е днес 3 стъпкови мотора които са ми излишни за продаване или заменяне за нещо друго, като съединители лагери и т.н. Ако някой има интерес към моторите да пише по добрия вариянт е да ги заменя с някой с нещо друго. При интерес на някой ще ги снимам иначе не.
angelfilev - специалист
cvettomirr написа:
чакам за информацията колега. Скоро ще пусна ще гледам да е днес 3 стъпкови мотора които са ми излишни за продаване или заменяне за нещо друго, като съединители лагери и т.н. Ако някой има интерес към моторите да пише по добрия вариянт е да ги заменя с някой с нещо друго. При интерес на някой ще ги снимам иначе не.
За излишните ти мотори е по-важно от снимките да напишеш какви показатели имат-момент на задържане, напрежение, тип(означение).

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: