• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
goss - напреднал
Може би имаш предвид дистанционери, а не стъклодържатели. Четох и за тях. Използва се термина "топъл кант". Но май много малко хора си поръчват такива. Сигурно струват и повече пари? Дали има наистина смисъл от тях?
stiv1961 - майстор
Tsilkov написа:
K стъклото намалява конденза спрямо обикновенно. Ако ти сложат кофти стъклодържатели наистина се получава въпросния ефект.За това се слагат PVC стъклодържатели напр. SWISSSPACER - http://www.city-comfort.com/bg/products ... swisspacer
Това са дистанционери между стъклата. Стъклодържателите са различни при различните видове ПВЦ профили.
Tsilkov - майстор
Моя грешка - дистанционера на стъклопакета имах предвид :rolleyes:
pavkatay - майстор
Tsilkov написа:
Сериозна грешка-чак и аз се ококорих докато разбера за какво става дума.
А за варенето на боб-в преносен смисъл е. Някои хора си мислят, че могат хем да не се топлят, хем да им е влажен въздуха от готвене, пране, дишане...., хем да нямат конденз само защото имат К-стъкло.
Tsilkov - майстор
pavkatay написа:
Tsilkov написа:
Сериозна грешка-чак и аз се ококорих докато разбера за какво става дума.
Обърках се защото gros го е написал така.
Иначе не се ли отопляваш в цялото жилище с равномерна температура от 18-22 градуса конденза е неспасяем.Единствено мисля помага печка на дърва защото тя осушава въздуха.
Вкъщи на едната южна стая преди известно време сложихме от т.н. "зелено" стъкло (зеленее като се погледне отвън) . На другата южна стая миналата година сложихме от това 4 сезона и определено се усеща разлика между двете . И лятото и зимата е доста по-приятно в стаята с 4-сезонното стъкло , въпреки че има още една външна стена .
ArturDent - Почти Безобиден
Tsilkov написа:
Единствено мисля помага печка на дърва защото тя осушава въздуха.
Не мисля.
За мен най-доброто срещу конденз е проветряване - особено зимата, когато няма мъгла. Тогава при относителна влажност отвън дори и 70%, при влизане вътре става под 40%. За сравнение лятото не пада под 55%.

А за 4-сезонното стъкло - навсякъде съм с такова. Къщата малко изглежда като офис, защото има огледален ефект. Не мога да преценя разликата.
Може единствената разлика е че врабчетата виждат отражението на градината в стъклата и се блъскат в тях....
  • 1
  • 2

Тема "К-стъкло или 4-сезонно?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: