Всички въпроси за вилата.
maistorSkavi4ki - напреднал
Здравейте,от едната страна съседската къща е разрушена и ми се иска да нямам видимост към нея.Около 15-20метра е и се чудя каква ограда да сложа,която хем да е плътна,хем да не ми излезе много пари,дайте предложения като и казвате долу горе колко ще ми излезе...
torbalan - Дървен философ
аз имах същата драма...

Излях основа от железобетон с височина 20 см. над терена...

След това иззидах с тухли четворки "на долма" ограда висока общо около 2 метра.
През десетина тухли оставях пролуки от по 25 см. в които по-късно посадих арматура и залях с бетон та се получи нещо като колона.

Накрая един разбойник я измаза с цимент пясък и вар.

Сумарно 30 метра ограда, мисля че се вместих в хиляда лева.
caribi - специалист
А как стои въпросът със съседите-където ги има. По принцип, ако се оплачат трябва да се събаря оградата. Същата доколкото знам не може да е плътна и висока 2 метра. Моля запознатите да дадат мнение, пред мен стои същия проблем, но не смея да предприема да дигам зидарии 2 метра .
При мен съседи липсват и е само разрушаващата им къща,не искат да строят,не искат и да продават...Лошото е обаче,че почна да и пада покрива и понеже е много близо до нас,се чудя ако е от тухли дали няма да я събори ако падне нещо върху нея. Някакви плътни ламарини по-бих прежалила,но не знам тяхната цена каква ще е 8-[
bulhomes2 - майстор
Потърси в ЗУТ! Имах някакъв спомен, че ако съседа не е съгласен можеш да я построиш сам за твоя сметка, но трябва да е в твоя двор (до границата, не върху нея) и мисля че не трябваше да засенчва негови сгради. Сигурен съм, че ти трябва и разрешително от общината (за всяка ограда тазлична от телена трябва).
torbalan - Дървен философ
Не го мисли - ако тръгне да пада и затисне оградата - от каквото и да е, все ще падне...

Но предполагам това няма да се включи...
nikolson - майстор
Според мен,най икономичния и бърз вариант е бетонова ограда.Не е най-естетичен,но пък цената е около 100лв/л.м. за два метра височина и става за ден-два.
Ако е от ламарина по-скъпо от 100 на метър ще дойде така ли?
VLADO66 - майстор
Правиш оградата с пана като тези http://www.yota.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D ... %BD%D0%B0/ и на нея опъваш мрежи като тези http://www.gimexport.net/articledetails ... ticleID=25
caribi - специалист
1 квадрат ламарина около 15 лв, плюс малко профили или винкел, нитове- абе доста по малко от 100 лева.

Тема "Каква плътна ограда?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: