• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 40
Всичко за дърводелството
ribnikolaevi - майстор
Засега няма какво да снимам. Още ги режат и кантират. Ще има снимки най-рано в понеделник, но кога ще ги кача на сайта ... Божа работа.
Винтовете смятам да праскам, за да пристегнат частите с лепилото (ще мажа и лепило).
maroka - специалист
ribnikolaevi написа:
Засега няма какво да снимам. Още ги режат и кантират. Ще има снимки най-рано в понеделник, но кога ще ги кача на сайта ... Божа работа.
Винтовете смятам да праскам, за да пристегнат частите с лепилото (ще мажа и лепило).
Твоя преценка.
Имай предвид, че с лепилото корпусите остават така forever.
При опит за разглабяне поради ремонт, или преместване щетите по плоскостите са значителни.
ribnikolaevi - майстор
Парчетията са вкъщи. Имаше малко екшън, бях пропускал да дам разкроя на двете плочи фазер, но нали затова има тераси. Даже и оттам минаха трудно, но вече за закрили светлината на прозореца в дневната ...
Имам и друг пропуск. Щях да давам на фирмата отворите за пантите, но поради натовареност последната седмица пропуснах. Сега на кой етап да направя отворите? Преди да сглобя корпуса, или след това? Имам шаблона на Хетих, кой е най-удачния начин за пробиване на отворите? Съща, да попитам, може ли да се намери някъде Drill Guide и как му е българското име?

Прикачен файл

91806a-md.jpg
91806a-md.jpg (7.85 KиБ) Видяна 3226 пъти

Прикачен файл

Drill Guide.JPG
Drill Guide.JPG (5.83 KиБ) Видяна 3228 пъти
colyo - специалист
Моите ги направих с фрезер ф35 на Райдер за около 3лв. Слагаш на дрелката, бележиш с шаблона и ги почваш. Аз дупчих на око, да потъне фрезера в ПДЧ-то и меря с пантата. Докато натискам с дрелката малко я клатя, за да става по бързо.

Първо сглобявам сандъците. После меря по 12см отгоре и отдолу на вратичките и пробивам (на купешките шкафове мерих и са на такова отстояние). Монтирам пантите на вратичките и по тях бележа къде да си хванат на корпуса.

Нека колегите мебелисти да кажат правилно ли е и ако не е, как да процедираме занапред, че имам още доста шкафове да правя.
ZEDYCUS - майстор
Така да ги дупчиш на свободно, си е малко страшно да не иде лицето на вратата. :?
Но с каквото имаш с такова дупчиш де.
Направил съм си едно приспособление от стойка за бормашина на Спарки, една дъска за ограничител с разчертани размери , подравнявам по белязката и дупча. Дълбочината е застопорена и центъра на отвора също.
Щом ще правиш още шкафове, си направи нещо подобно, по лесно е. Стойки гледам изскачат в Продавалника.
Dril Guideto- Ako го има някъде надали ще е евтино. :partyman:

Прикачен файл

ABCD0003.JPG
ribnikolaevi - майстор
Вратите са ми 2400 х 600. Няма да е лесно да се работи със стойка. Затова търся друго приспособление.
Комплект с два броя Drill guide като на втората снимка + шаблон за минификс се е продавал за около 100 лева, но вече не се внася. А ми се струва досто по удобно това приспособление. По-бързо се работи с него от колонна бормашина, леко е, мести се ... Ако го намеря - добре, ако не - ще е както казваш. На ръка и око.
shadowman - майстор
Аз ще кажа един по-елементарен начин за тая работа. Значи някой да ти направи проходен отвор (свредела да излезе от другата страна на ПДЧ-то) с точния център за отвора на пантата, взимаш машината + свредлото за нея. Парчето с проходния отвор вече ти е шаблона за пантите, нагласяш го където искаш и хващаш със стягите , самия отвор ще води свредлото да не бяга встрани и да не разширява много дупката. Значи дупчиш около 5 мм от врата и махаш шаблона и продължаваш. Дано съм разбран правилно.
maroka - специалист
shadowman написа:
Аз ще кажа един по-елементарен начин за тая работа. Значи някой да ти направи проходен отвор (свредела да излезе от другата страна на ПДЧ-то) с точния център за отвора на пантата, взимаш машината + свредлото за нея. Парчето с проходния отвор вече ти е шаблона за пантите, нагласяш го където искаш и хващаш със стягите , самия отвор ще води свредлото да не бяга встрани и да не разширява много дупката. Значи дупчиш около 5 мм от врата и махаш шаблона и продължаваш. Дано съм разбран правилно.
Аз доколкото те разбрах, даваш начин на започване на отвора и после на ръка и усет :)

Че защо му е това, той фрезера си има център :)
ribnikolaevi - майстор
shadowman написа:
Обяснипо-подробно Шадоу. Марока, ти какво предлагаш?
ralev - специалист
вземи си едно шалонче hettich от Киров или Салекс : http://forum.napravisam.bg/viewtopic.ph ... 83&start=0
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 40

Тема "Мебелите за един апартамент - от идеята до реализацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: