• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 216
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ivanov6600 - специалист
Прикачен файл:
DSC_0714.jpg
DSC_0714.jpg (55.82 KиБ) Видяна 3159 пъти
Това е клон от мрежата на Македония(Скопие) няма и метър от балкона на сградата
Прикачен файл:
DSC_0715.jpg
DSC_0715.jpg (61.89 KиБ) Видяна 3159 пъти
Gnus - специалист
Преди време както си работим, изведнъж всичко угасва, в цялата фирма няма ток. От прозорците се вижда трафопостът - здраво опушен. Дойдоха от енергото, влязоха, след малко един излиза и с два пръста изхвърля една печена котка.

В семейството на жена ми няма електричари. Таблото е с 4 керамични бушона и при интервенция ги развиват всичките, защото иначе "понякога леко светят крушките".
Оказа се, че токовите кръгове в апартамента са два, но на всеки от тях има по един бушон към нулата и към фазата.
VLADO66 - майстор
Gnus написа:
Преди време както си работим, изведнъж всичко угасва, в цялата фирма няма ток. От прозорците се вижда трафопостът - здраво опушен. Дойдоха от енергото, влязоха, след малко един излиза и с два пръста изхвърля една печена котка.

В семейството на жена ми няма електричари. Таблото е с 4 керамични бушона и при интервенция ги развиват всичките, защото иначе "понякога леко светят крушките".
Оказа се, че токовите кръгове в апартамента са два, но на всеки от тях има по един бушон към нулата и към фазата.
УЖЪСС :shock: и ако случайно развиеш нулата ще има домашно опечена котка или недай си боже човек.
hidrazin - майстор
всеки от тях има по един бушон към нулата и към фазата
Не мислех, че има останали още работещи инсталации с бушон на нулата. :?
:partyman:
VLADO66 - майстор
Аз съм го направил така,само че съм вързал фаза и нула на едно АП 100А преди електромера.Причината е че ми влезе една гръмотевица паднала на поляната пред къщата и ми влезе по индукция през нулата.Сега като почне да гърми наблизо се задейства авариен план :-D
hidrazin - майстор
:prayer: :prayer: :prayer:
Господи, ела да видиш кво става тука !!! :lol: :lol: :lol:
Това ми хареса. То за тази цел си има едни други неща ама нейсе ...
Бравос !!!
VLADO66 - майстор
Знам че има катодни отводнители,ама да отводнявам на махалата не ща :-D .А анодни отводнители има ли :)
bdz43r - специалист
Катодните отводители отвеждат, а отводнителите и отводняването са за ВиК раздела.
VLADO66 - майстор
Хубуу,прав си грешка на езика :cool: Не се занимавам професионално с тоци и за това може би имам малко нестандартен поглед и решения :-D :partyman:
Gnus - специалист
hidrazin написа:
всеки от тях има по един бушон към нулата и към фазата
Не мислех, че има останали още работещи инсталации с бушон на нулата. :?
Махнах нулевите бушони от кръговете и благодарение на тях успях да добавя нов кръг за бойлер без да добавям нови бушони.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 216

Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: