• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
stoil2 - специалист
Появи ми се странен проблем - студената вода тече много слабо и от душа и от чучура под него. Какъв ли може да е проблема?
Чаро - Акълия
А почна се...
Какъв е водопровода?
И още куп въпроси, само тоя смесител ли е така, апартамент или къща...
chapara - майстор
Какъв е водомера, и има ли цедка на него :? :lol:
stiv1961 - майстор
Без да съм специалист по ВиК мога да ти дам съвет/ поне аз бих направил така/. Започни от смесителя- разхлаби гайката на студената вода и ако шурти яко значи е от смесителя/ демонтирай и почисти/. Ако и там тече слабо търси причината към водомера.
crez - майстор
Четири причини:
1. Ако са метални тръбите наслояване на ръжда други т.п. - начин за почистване няма, само смяна защото проблема ще се задълбочава до окончателно спиране на водата.
2. Запушване на входа към смесителя, следва сваляне и почистване.
3. Подобен на т.2 но с решетката на водомера, следва същото като т.2
4. Проверка на всички спирателни кранове започвайки от мазето и хоризонталната и вертикалната разводка, може няко да е притворил някой кран.
jekasus - майстор
От мои запаси в мазата - китайски смесител за душ.
Прикачен файл:
DSC_0703.jpg
Има и гумени уплътнения с цедки, най-вече при термостатни смесители. останали проблеми описани в поста на crez.
Но обикновено проблема е на най-лесното и тъпо място.
iordigd - напреднал
В тази връзка аз мисля, че сгреших като подмених стария си водопровод в банята с полипропилен фи 20. Трябваше да го направя с фи 25. Сега водата си тече, но не е като преди. Много е чувствителна и при най-малките пускания на вода от другите батерии веднага се променя температурата на водата на душа в банята, когато се ползва. Преди това не се случваше. Новите водомери, които сложих са също с голям дебит. Всичко е от тръбите, в това съм сигурен, но късно го разбрах. Разликата от преди е тънка, но я има.
jekasus - майстор
Направил си някъде грешка при запояване на тръби. "Затапил" си някоя връзка.
рашкета - специалист
jekasus написа:
Направил си някъде грешка при запояване на тръби. "Затапил" си някоя връзка.
+1
  • 1
  • 2

Тема "Студената вода тече много слабо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: