Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Живея в кооперация и сега ни вкарват газ метан.По точно вече я вкараха,а сега ни правят парно!Редовно чета форума но понеже нищо не разбирам до сега не се бях регистрилала(чета мнения и си правя заключения)Сега обаче ас(и комшийките)искаме да питаме :? Няколко дена следим една тема за обьркани трьби или нещо такова(Здравейте.Камина....ще имам ли наистина проблем )3та и 4та страници.На нас сьщо ни слагат всички трьби 16мм с ал. вложка(става вьпрос за етажите)Има комшии , които сьщо си слагат и камини, само там трьбите(от камината до колекторите)са 20мм.Но според това което прочетох... може да имаме сериозен проблем,трябва ли според вас трьбите да са по дебели(става вьпрос от котела до колектора)С различен брой радиатори сме но определено на всички са с повече от 10 киловата (като потребление)Дайте мнение да ги погвам ли с точилката или са на ред нещата :lol:
LazarGanev - "Велик майстор"
Направо ги погвай с точилката, ако от газовия котел тръгват с по-малко от ф25!
Може да ви се е сторило и шега ама не е :x за жалост.Казват че това е предвидено в офертата и който иска промени трябва да си доплати :-D Ама да си доплати какво?Кой е правилния вариант? :cry: Апартамента ни е четиристаен 98кв.м.1радиатор 18ребра (50см алуминиеви),3 радиатора с по 15ребра, две лири в баните и бойлер с серпентина.Затворена система с колектор.Как ще препорьчате да се распределят трьбите,ас си нямам идея какво да им отговоря за да им докажа че не са прави :cry: Даите ми сьвет , за да не изглеждам смешна когато спорим!
LazarGanev - "Велик майстор"
Трудно ще е да спорите и да им доказвате, че не са прави! Кажете им просто, че искате да си доплатите за по-голям диаметър тръби между котела и колекторите - разликата е 1-2лв на метър, като цената на труда е същата, освен ако вече не са го направили. Ако ще ги пускат наново - ще искат пари и за труд най-вероятно. Но пак си струва.
Благодаря за сьвета,да видим какво ще правим?Щом няма други мнения значи всички сте сьгласни с мнението на LazarGanev нали???
Palawnik - специалист
Не само че си струва, ами е задължително.

Тема "Газифицират ни входа...дайите сьвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: