Всички имаме коли, нали ?
piron45 - майстор
За съжаление това е Българската действителност - корупция и безхаберие сред държавните служители. :x :axe:
ArturDent - Почти Безобиден
Pinto написа:
Закона и държавата са се погрижили инвалида да се чуства и той човек.
Погрижили са се - ама изобщо никак.
Поради различни причини се е налагало много кратно да посещавам една общинска болница с болни хора в инвалидни колички.
От 4 или 5 входа, през нито един не може да влезе инвалид самостоятелно (с количка).
Обзалагам се че няма и здрав човек на света, дори и спортист, който да седне в инвалидна количка и да влезе през някой от тези входове.
А естакади има, но... наклона им е между 30% и 50%. А трябва да е максимум 5%.
Върха е в клиниката за протезиране в Горна Баня (единствена в страната).
Там на двама пациенти се пада средно 1 крак общо. Но за сметка на това пък има стъпало между стаята и "банята" с височина 20 см. Е замазано с нещо и станало като бордюр пред гараж.
За да се преодолее трябва най малко 20 м спортно засилване на инвалидната количка....
stiv1961 - майстор
Pinto написа:
Често се случва като спра на такова място моята 20 годишна Опел Астра да дойде полицай и да ми прави пълна проверка. Задължително си нося 2-3 копия от решението на ТЕЛК, с него се доказва заболяването и % нетрудоспособност. Проверяват ми пожарогасителя, триъгълника и т.н. Никога, ама никога не съм виждал да проверяват някой неправилно спрял джип или последен модел лимузина. Това исках да кажа, че някой ако няма съвест, органите трябва да се намесят, ама не знам защо не го правят. Пред нашия Кауфланд има 3 места за инвалиди, които почти винаги са заети. Обаждал съм се на служителите, ама няма ефект.
+1 Да не би да си заралия, защото тия дни мисля да направя някоя снимка от паркинга на нашенския Кауфланд. От стотиците пъти посещавайки този маркет имам един единствен спомен да паркирам на мястото за инвалиди.
Илиян Илиев™ - майстор
Та като заговорихме за полиция и глоби...

Прикачен файл:
557052_3449486835693_1956355553_n.jpg
557052_3449486835693_1956355553_n.jpg (49.18 KиБ) Видяна 2537 пъти
torbalan - Дървен философ
:-D
eее, не
те просто изпълняват служебни задължения...

не че харесвам слави трифонов, ама нема такава държава!
kostadin_spasov - специалист
Привет на вси. колеги , стара е темата но държа да отговоря на Илиян Илиев. Илиянчо, баевото да ти кажа че сигурно не ти се вижда много страшно да си онко болен и инвалид , но е твърдо скъпо в БГ да си жив онко болен / това първо/.Второ , като изкараш един - два че и повече курса "химио терапия", ти се иска баевото да знаеш да не си се раждал и да си умрял вече даже.Трето тези химикали бате ти "скапват" всичко за да си жив.Четвърто че скапват всичко не знам дали ти е ясно, само зада не висиш на стълба с комшията и да цъкат бабите по теб ами буквално ти изгарят и веничките които не са ти дупчени по време на " курса" от химикали и ръцете ти не стават за нищо на тоя свят, даже с мъка си вдигаш и гащите и ти е все тая дали на колата има стикер с количка и като се изправи да ме пита некой що съм спрял така пък съм два пъти колкото него е ша ма прощавате всички ама :finga: :finga: :finga:
Казвал съм го и пак ще повторя в защита на много такива хорица , не съдете по дрехите .
И всичките тези като г-н.Илиев /не се заяждам с него - отговарям на всичките като него/, абе ако нещо не Ви е ясно има чичо Гугъл , барем за инфо. прочетете да сме на ясно като са произнесете по некоя тема бе. :?
Айде наздраве на всичките и на Зарата /Стиви 61/, че я задълбах яко :partyman: , но това е истината /част от нея/, иначе на "онкото" им нищо :drinkers:
Илиян Илиев™ - майстор
kostadin_spasov написа:
Привет на вси. колеги , стара е темата но държа да отговоря на Илиян Илиев. Илиянчо, баевото да ти кажа че сигурно не ти се вижда много страшно да си онко болен и инвалид , но е твърдо скъпо в БГ да си жив онко болен / това първо/.Второ , като изкараш един - два че и повече курса "химио терапия", ти се иска баевото да знаеш да не си се раждал и да си умрял вече даже.Трето тези химикали бате ти "скапват" всичко за да си жив.Четвърто че скапват всичко не знам дали ти е ясно, само зада не висиш на стълба с комшията и да цъкат бабите по теб ами буквално ти изгарят и веничките които не са ти дупчени по време на " курса" от химикали и ръцете ти не стават за нищо на тоя свят, даже с мъка си вдигаш и гащите и ти е все тая дали на колата има стикер с количка и като се изправи да ме пита некой що съм спрял така пък съм два пъти колкото него е ша ма прощавате всички ама :finga: :finga: :finga:
Казвал съм го и пак ще повторя в защита на много такива хорица , не съдете по дрехите .
И всичките тези като г-н.Илиев /не се заяждам с него - отговарям на всичките като него/, абе ако нещо не Ви е ясно има чичо Гугъл , барем за инфо. прочетете да сме на ясно като са произнесете по некоя тема бе. :?
Айде наздраве на всичките и на Зарата /Стиви 61/, че я задълбах яко :partyman: , но това е истината /част от нея/, иначе на "онкото" им нищо :drinkers:
Байо, не знам какво има да ми отговаряш на мен, друг е споменал за онкоболните. Аз говоря за инвалидим които нямат затруднения при придвижването.

И друго да ти кажа, байо - по принцип не ме интересува кой как се чувства, било то инвалид, онкологично болен, здрав или какъвто и да е. Просто си имам достатъчно проблеми, за да се натоварвам и с проблемите на другите.

Надявам се да разбереш някой ден, че съм наясно по темата, защото в нея не се обсъжда кой как се чувства от болестта си, а за правото на ползване на инвалидни паркоместа.

Тема "инвалид" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: