Вече се обърках. Това не е ли прекалено дълъг период? Не знам, по принцип месото на рибата е крехко, защо да му е нужно толкова дълго изпичане със сол?
								
															
																															
																								
															bycec написа:Идеята на осоляването е изваждане на водата от клетките на рибата с цел съхранение . Минималното време за тази процедура е 10-15 денонощия. Не е проблем да се консумира и след едно денонощие престой(пресносолна), но това обикновено е съпроводено с бурна стомашно/чревна дейност.....Не посмях да предложа пресносолка, че
 
  






.gif)
 -който не влиза в морето той не хваща , днес си тръгнаха от нас рибари дошли за уикенда , отидоха си с цели хладилни чанти риба
 -който не влиза в морето той не хваща , днес си тръгнаха от нас рибари дошли за уикенда , отидоха си с цели хладилни чанти риба   .Пламуда го консумираме тук само с червено вино
 .Пламуда го консумираме тук само с червено вино   -соления и веения , въпрос на вкус де .Допълнение към рибата -праз или червен лук
 -соления и веения , въпрос на вкус де .Допълнение към рибата -праз или червен лук   .
 .