• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16
Всичко за дърводелството
kendal - специалист
Прикачен файл:
Снимка0083.jpg
колега не съм злонамерен ,просто плах опит да съм полезен,позволявам си да кача една ,две снимки на моя работа преди много години не за да хваля а да се види какво се случва с дървото през годините,водачите бяха монтирани на 5мм от канта на корпуса сега са на около 3мм извън него материала го имах от много години и беше сух.

Прикачен файл

Снимка0084.jpg
Последна промяна от kendal на чет сеп 27, 2012 7:55 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
А, изобщо не съм мислил да си злонамерен или нещо подобно, приемам всякакви съвети. :partyman: От твоя пост разбрах, че принципа е дъното да е с напречно слепени летви.За това изобщо не съм мислил, като правих мебелчетата.На другите просто се получи так, че дъната са напречно слепени, ама за тук такъв плот пасваше и е станало грешно. :lol: А иначе това ми беше първото слагане на ролкови водачи, та размерите нещо не ми излязоха като хората :lol: другия път вече се надявам да ги сметна.
ZEDYCUS - майстор
За ролковите плъзгачи Еди най лесно е да смяташ така. Смяташ широчината на царгата, от цялата вътрешна дължина на страницата вадиш- 1см от първият плъзгач до дъното и между всяко друго чекмедже по 3см, между последното и тавана на шкафа също 3см. Ако е по малко от 2см не може да сложиш чекмеджето на ролките. След това делиш на броя чекмеджета и получаваш ширината на страничната царга на чекмеджето. За широчината на Челата събираш всички фуги между чекмеджетата, да речем по 3мм, вадиш ги от сраницата и делиш пак на броя чекмеджета.
Разчертаваш на страницата фугите и широчината на челата, и по белязките редиш плъзгача максимално близо до основата на челото.

Прикачен файл

DSC03580.JPG
ZEDYCUS - майстор
Фирмата от Асеновград ми отговори на запитването за цени на слепените плотове, цената ми се вижда да е добра.
Изпращаме Ви цени на плотове / с посочени от вас размери / - 16мм/1500мм/1200мм - 28.80лв и 19мм/1500мм/1200мм - 34.20лв
Скоро мисля да ги посетя. :partyman:
EDI - майстор
Много са добри цените, заслужава си. :partyman:
bogomilZ - специалист
ZEDYCUS написа:
Фирмата от Асеновград ми отговори на запитването за цени на слепените плотове, цената ми се вижда да е добра.
Изпращаме Ви цени на плотове / с посочени от вас размери / - 16мм/1500мм/1200мм - 28.80лв и 19мм/1500мм/1200мм - 34.20лв
Скоро мисля да ги посетя. :partyman:
цена 1000 лв за кубик дали е добра?
EDI - майстор
Предполагам, че колегата ще ги ползва за някаква домашна направа и може цената на кубик материал да не му пречи много, много.Иначе нямам представа дали 1000 лева на кубик е добре, но за няколко плота цената бива.Пък и ги няма навсякъде, в Ямбол например никъде няма слепени шлайфани плотове, та аз си ги поръчвам по интернет.Ако си поръчам да ми направят в някоя работилница в Ямбол /направих такъв опит/, цената идва по-висока от тази, на която ги купувам и ми ги доставят.
ZEDYCUS - майстор
Цената за 2 броя плочи на 19мм ми идва направо идеална. Миналата година да ми слепят две плотчета от орех с мой материал-600х500х40мм ми взеха 50лв. :lol:
Ще правя две врати за барбекюто и 2 капака на прозореца на вилата(не ми трябват кубици :-D ), та ще ги взема попътно към селото, пътните ще идат за :drinkers: .
nikolson - майстор
Тези имат по-добри цени,обаче са много трудни с доставката.
http://palisandar.com/
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16

Тема "Малко мебели, собствено производство, за вилата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: