От мобилни телефони до цифрови камери
vk - специалист
Пише, че спира някакъв таймер, но след 18 часа. Това е вероятно за по големите батерии над 2000 Am/h. За малките трябва да си сметнеш часовете и да го изключиш сам. Аз слагам таймера на телефона (countdown timer) и той ми звънва кога да го изключа./след 10 часа/. Ама явно не са достатъчни. Сега , ако това измерване е вярно 80 mA не са 100 mA (както пише в указанието) и ще трябва да се вдигне времето с 25%

Допълнително не ми е ясно тези 80 mA, не се ли делят на 2, когато се поставят 2 батерии, т.е. по 40 mA да идва към всяка батерия. Т.е. един поток от 80 mA трябва да напълни 1700 mA (общо двете батерии). И тогава 1.2 * 1700 /80 mA = 25.5 часа ?
Johny - майстор
Използвам това зарядно: http://www.aaron.cz/produkty/gp-raver-t ... a-1000-mah само че го купих с батрии на 2500mAh. Много добро и бързо зрежда - 2500mah ги зарежда за около 3,5-4 часа. Когато зареди батерията изключва само и индикатора светва от червено в зелено. На Илиенци са 12-15лв.
horgasz - специалист
При тия зарядни акумолаторите обикновено са свързани последователно, т.е. тока е един и същ и за 2-та. Можеш да го провериш, като слжиш да се зарежда само едниния акумолатор - ако не светне идикацията за заряд - значи е така.
Johny - майстор
При мене всяка батерия си има отделен независим индикатор.
RC - специалист
vk написа:
Ето го резултата: 0.08 - Ампера вероятно
....
Изображение
наистина е само вероятно.
Там където си боднал черната сонда в уреда е за обхват 10А само.
За всички останали обхвати в "mA" трябва да е в "долното" гнездо.
Johny - майстор
Много си забележителен. :wink: И освен това е на обхат 20мА. Значи не се знае какво мери.
Колега, постави на мястото на хартийката фолио от цири и мери на същото гнездо.
vvventsi - специалист
RC написа:
vk написа:
Ето го резултата: 0.08 - Ампера вероятно
....
Изображение
наистина е само вероятно.
Там където си боднал черната сонда в уреда е за обхват 10А само.
За всички останали обхвати в "mA" трябва да е в "долното" гнездо.
Тъкмо щях да пиша че сондата е поставена на обхват 10А а е включил уреда на милиампери ,но видях че си ме изпреварил :) така че това което показва уреда не се знае какво е !
DMN - майстор
Колега vk, като гледам наистина колко неправилно измерваш се питам - по какво разбра, че батериите са не заредени напълно, че даже са и на 1/3 заредени?
vk - специалист
DMN, поясни кое е неправилно - амперметъра е свързан последователно във веригата.
Как разбирам за недозареждането - поставям батериите в dect телефона и ми показва 1 чертичка от 4.
към RC и vvventsi - ще пробвам измерването като преместя сондата в средното гнездо, да видим ще има ли разлика, но не ми се вярва. По скоро тогава ще ми даде число в mA, а не в Ампери.
Taka и стана като преместих сондата в средата и регулатора на 200 - показа 84 mA
Johny - майстор
Зарядното или зарежда, или не. Търси причината в батерията.

Тема "Измерване заряден ток на Charger" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: