• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
agj - майстор
Това лято правихме ремонт на две стаи сменихме старата дървена дограма с ПВЦ (за което започвам вече да съжалявам)!И ето ми проблеми -при силен дъжд като днешния между подпрозоречната дъска и рамката на дограмата просмуква вода! Мисля че проблема е в напукани фуги от външната страна на прозорците !Сигурно има доста начини за отстраняване на проблема ,но не ми се струва че ако замажа тези фуги отново със Теракол той пак ще се напука!Затова ми си струва че ще по добре да намажа фугите с някакъв силикон или може би с този от типа салам!Изображение
Ако някой е имал подобен проблем или знае как да отстраня проблема ще съм му благодарен да сподели!

Прикачен файл

IMG_0003.1.JPG
jekasus - майстор
Ще стане със силикона, по-точно така се прави :-D Почисти хубаво мястото и силиконирай.
Тук съм показал едно клипче как се прави най-лесно и бързо - viewtopic.php?f=4&t=39592
agj - майстор
jekasus написа:
Ще стане със силикона, по-точно така се прави :-D Почисти хубаво мястото и силиконирай.
Тук съм показал едно клипче как се прави най-лесно и бързо - viewtopic.php?f=4&t=39592
Благодаря !Какъв силикон препоръчваш да ползвам?
jekasus - майстор
Аз ползвам санитарни силикони, щото са със цвят на фуга.
Стефко - специалист
Само имай в предвид, че върху силикона нищо не държи - нито грунд, нито боя. И ще си гледаш само силикона. Това само като насока. Ти си решаваш.
jekasus - майстор
В този случай от боя и грунд няма нужда.
agj - майстор
Да в случая не ми нужно нито грунд нито боя .ПВЦ-то е бяло така че белия силикон ще ми свърши работа !Само да уточним че силикона ще трябва да го нанеса върху плочките и теракола това предполагам няма да е проблем за залепването му ?
stiv1961 - майстор
Аз няколко пъти съм ползвал този:
Прикачен файл:
CS_25_Sanitary_S_4b447785c13c3.jpg
CS_25_Sanitary_S_4b447785c13c3.jpg (15.12 KиБ) Видяна 3737 пъти
За мен е добър.
jekasus - майстор
Това което си белязал със стрелките, ще трябва да зачистиш по цялата дължина и по възможност между плочките и дограмата, за да влезе навътре силикона.
agj - майстор
jekasus написа:
Това което си белязал със стрелките, ще трябва да зачистиш по цялата дължина и по възможност между плочките и дограмата, за да влезе навътре силикона.
ОК!Благодаря! Така ще го направя.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с ПВЦ дограма !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: