Мечтата на всяка домакиня
Тани - модератор
Подкрепям мнениета на Тони. С Г винкел става добре, захващам го с двойно лепящо, за пробите.Аз обаче ползвам 60 диода/м. най-вече заради цената , защото купих 100 метра. Смятах да сложа една до друга 2 или 3 ленти и пак ми излизаше по-евтино. От друта страна лентите с 120 диода/м имат проблеми с охлаждането. Оказа се обаче, че и една лента е достатъчна. Така, че започни с една и само ако ти е необходимо добави още.
theagent - специалист
SoWhat написа:
Тони е казал как.
Но ако я сложиш в Г или П образен профил, светлината силно ще се концентрира.
За да е по-разпръсната - както е показал Тимо1.
Иначе такива ПВЦ или алум. профили има във всеки голям строителен магазин. По-евтино ще излезе, ако намериш в магазини за обков, прм. Кентимпекс.
Но все пак, светлината от лента е слаба, за да се ползва за основно осветление при готвене и т.н. Трябва си и по-сериозно - лунички, лум. лампа и др.
Колко пък толкова да се концентрира?
А за слаба ... Ако искаш да осветяваш цялата кухня - сигурно ще е така. Но в качеството на локално есветление над плота LED-лентата си върши перфектна работа - viewtopic.php?f=7&t=39571&p=447862#p447862
Благодаря на всички за отговорите! Мисля да използвам Г-образен профил, пък ще видим дали ще ми хареса (най вече на жената...) :yawinkle:
Тани - модератор
От П образен няма смисъл, защото така или иначе няма да виждаш задната му част, а от друга страна отзад на гърба че се получава грозна сянка!
И аз така мисля, за кухнята ще е Г-образен профил, но в коридора имам едни ниши в които също ще има осветление и за там ще го мисля по друг начин (две от тях са над нивото на погледа и ако е с винкел и естетически няма да стои добре)
http://ledshop-bg.com/led-produkti/led- ... -mdf-masiv
Това мисля, че ще ти свърши работа. Не е алуминиев, но е 3лв на метър.
shadowman - майстор
Това използвам, това предложих, но за това трябва машина, че се вкопават тия капачки.
shadowman написа:
Това използвам, това предложих, но за това трябва машина, че се вкопават тия капачки.
Да, сега видях, че точно това си предложил.
Вкопават се, но така става доста по добре от винкелчета и тн...
cybersas - специалист
Не се занимавай с глупости - накарай фирмата да ти направи канал с размера на лед лентата с фрезер на дъното на шкафовете - и забравяш - нали ще ги сменяш все едно?!

Ето ти снимки:

Прикачен файл

img063.jpg

Прикачен файл

img064.jpg

Прикачен файл

img062.jpg

Тема "Съвет за LED осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: