• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 60
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Сменете котела с такъв който е пригоден за пелети и ще има кпд над 90 :wink: , защото този ще ви изяде ушите -януари, февруари #-o .
LazarGanev - "Велик майстор"
Според мен този голям котел с по-малка горелка ще има нелошо КПД
filmatoplo - майстор
:) Съгласен теоретично , но този чугунен кютук улавя- усвоява далеч по малко топлина :wink: .
ortho - напреднал
LazarGanev написа:
...ortho, сложи си газов котел щом имаш възможност
Благодаря за отговора, но доколкото виждам какво плащат хората около мене, смятам че засега поне няма да мога да се възползвам от съветът Ви.
Вече съм купил пелетите, котела го имам, остана да реша каква да е горелката. За да не се прави реклама, моля г-н Лазар Ганев да ми даде на лични телефонния си номер. Ако разбира се не му е проблем де.
Иначе отоплявам 2 етажа от къща, общо около 180 квадратни метра или около 470 кубика, досега поне котела работеше на въглища и се справяше чудесно. Дори и в много студени дни поддържше 65-70 градуса почти затворен отвсякъде. изгаряше около тон на месец. Както и да е, налага се да мина на пелети.
На въпроса на колегата sian, все още не мога да пиша съобщения, така че ако нямате нищо против обадете ми се на 0887 105000.

С уважение д-р Ивайло Тодоров
Здравей Докторе,
30кВт горелка ще ти е напълно достатъчна, дори 25кВт - още по-добре. Не знам кой ти го е предписал този 70кВт котел, но за горелката ще пасне идеално.
ortho - напреднал
Ами ,предполагам че е станало някакво объркване, колегата има 70 кв котел. Моят е Дакон ДОР 24 - 24 киловата.
Както и да е, благодаря!
:headbash: Да, извинявай, моя грешка
gizdo - специалист
naskov написа:
vladko_db88 написа:
мъка латиница добре каква и колко киловата колко ще гори за 10 12 часа на ден
35kW при непрекъсната работа 7кг на час
naskov, как точно изчисли, че 35КВ непрексъсната работа ще гори 7кг/час ? С някаква формула ли, интересно ми е?
От каталожните данни :wink:
gizdo - специалист
Това с проста математика са 11-12 чувала за 24 часа или 5 тона пелети на месец. Има нещо сбъркано...
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 60

Тема "Пелетни горелки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: