• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
juvigy - специалист
Съветвам те да избереш силикон който издържа на инфра червено лъчение / слънце защото повечето се скапват под влияние на слънцето. Особено ако ползваш санитарен дето е направен за баня където слънце няма.
EDI - майстор
Най-добър за такова приложение е силикона за стъкло.При него няма проблеми с разширяването и свиването, издържа на УВ без проблем, не помътнява, не се напуква, издържа на огромни температурни разлики, няма да ти отлепи по ръбовете.Има и бял.
pavkatay - майстор
Стефко написа:
Само имай в предвид, че върху силикона нищо не държи - нито грунд, нито боя. И ще си гледаш само силикона. Това само като насока. Ти си решаваш.
Иначе със силикона съм съгласен. Може да е универсален, но може и санитарен. Проблема е, че когато ти е монтирана дъската не е сложен силикон между нея и касата. Но това е лесно отстранимо по указания начин-силикона след това. Фугирай и отвътре.
velsi - Почетен майстор
Каква дъска?! Той е с плочки. И дограмата изобщо не е виновна в случая, нито монтажа.
marmoz - специалист
На IMG_0003.1.JPG много кал "бре" :? това врата с плочки ли е,наклона да не е към нея :?
agj - майстор
Ето каква я свърших днес!
За колко време втвърдява напълно този силикон? Струва ми си че доста бавно втвърдява!

Прикачен файл

IMG_0040.JPG
velsi - Почетен майстор
Да, неутралният силикон втвърдява по-бавно. Не знам защо точно него си решил да използваш. На другият ден ще е готов.
agj - майстор
По описание ми се видя доста подходящ :
Неутрален нискомодулен силиконов уплътнител с отлично сцепление към различни повърхности като стъкло, плочки, керамика, метали (алуминий, цинк, мед и др.), импрегнирана, лакирана или боядисана дървесина, пластмаса (ПВЦ, епоксидни смоли, полиестер, полиакрил) и алкални основи (бетон, строителни разтвори).
• отлично сцепление към различни материали
• устойчив на влага
• устойчив на озон и UV лъчи
Дано да съм направил добър избор !?
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с ПВЦ дограма !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: