• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
agj - майстор
profesionalist_wood написа:
pansim написа:
Много информация даде :lol: :lol: :lol: :lol:
Някой нещо чул....
Имам направен заваръчен инвертор с тегло 2.1кг с макс. ток 120А и ПВ100%........но на ток 50А. И какво от това....
Всеки трябва да помисли, какъв инвертор му е необходим - лек и малък за домашна употреба, или 8кг кютук от Драгозов за непрекъсната работа.
Чекай бе,става дума за първия български инвертор-3 кг, ПВ100%,200 ампера, и да пердаши с ф4-5 електроди..... :cool: И уж щял да бъде революционен в световен мащаб,като се има предвид че западните са още в експериментална фаза. Да поживеем,да видим :partyman:
Да ще видим !Може пък наистина да е революционен ! :?
Но аз си мисля че "западните" по скоро не искат отколкото не могат!
kol4ooo - напреднал
Но аз си мисля че "западните" по скоро не искат отколкото не могат![/quote]
много ясно
reingar-x - специалист
Аз те първа си избирам електрожен и чета,събирам мнения стигам до заключение,парите определят избора но не е лошо човек като купи да има и поддръжка насреща защото чета мнения за некоректни сервизи и отношение към клиента.Бях си харесал Fronius 1500 и още го харесвам но като ме запознаха с човек дето му е умирал такъв в ръцете и са му искали 860лв за платката,същия ми изказа сравнение между въпросния Fronius и апарат от Дел който си е китаец отвътре,че ако се изключи това,че Fronius гори и целулозни електроди и е по-малък на размер и килограми заваряват по един и същ начин.Тук в форума има хора много по-запознати с тая материя нека кажат мнение и те за въпросното сравнение.
pansim - майстор
Какво сравнение искаш? Ти сам си си отговорил на въпроса - едното се ремонтира по-лесно и ефтино, но тежи повече и не работи добре с целулозни електроди. На Фрониус-а пък се сменя цялата платка /тя е една вътре/ Никой не се занимава с ремонт.
pansim - майстор
profesionalist_wood написа:
Чекай бе,става дума за първия български инвертор-3 кг, ПВ100%,200 ампера, и да пердаши с ф4-5 електроди..... :cool: И уж щял да бъде революционен в световен мащаб,като се има предвид че западните са още в експериментална фаза. Да поживеем,да видим :partyman:
А дано, ама надали :-D

А сега сериозно - не зная доколко си запознат с работата на инверторите, но накратко, това е високочестотен преобразувател с определено КПД, т.е има отделяне на топлина която трябва да се отведе от силовите елементи с помоща на радиатори /най-често алуминиеви/ От площа на тези радиатори и скороста на обдухване /до определена степен/ зависи ПВ-то на инвертора, както и от отделяната топлина от транзистори и диоди. За да се направи малък като тегло и обем инвертор с високо ПВ, трябва да се повиши КПД-то на работа. Да видим какво са измислили във въпросната фирма. Само да кажа, че в съвременните инвертори КПД-то е около 90% и със сегашната елементна база е почти невъзможно повишаването му.
Има и друго - трансформатора в тези инвертори е също голяма част от теглото и обема, както и отделя доста топлина. С повишаване на работната честота, може да се постигне намаляне размерите на трафа, но пък се увеличават динамичните загуби в транзисторите /това са загуби при превключване/ Има и т.н планарен трансформатор, но там се работи с много високи честоти и не съм виждал досега такъв заваръчен инвертор.
reingar-x - специалист
Нека има Български производители тук поне аз мисля,че има доста умни и кадърни специалисти просто държавата е в период да не проявява интерес към собствено производство трудно се намират спонсори за финансиране на подобно мероприятие.
dragozow - майстор
То производители и хора които разбират има много. Въпроса е че не могат да докарат цената. И това не е само в България, а в световен мащаб. Преди години продавахме Deca, 150 ампера инвертор струваше 1900 лв, купуваха се рядко. Сега вече са масови и цените са приемливи даже за домашни потребители. Не гледайте Fronius, те се целят в друга клиантела и домашните потребители не са им приоритет.

Колкото до спонсори, няма такива. Бизнеса си е риск, теглиш заем, залагаш нещо и рискуваш.
bigdragon - майстор
http://www.ebay.it/itm/SALDATRICE-INVER ... 35c097308d

Цената и качеството са без коментар!
В България празната кутия ще ти продадат по скъпо...

Апропо, това в Практикер го видях на около 300лв. (150 евро) 6 пъти по-скъпо...
Ако си купя шест, дали ще ми останат две работещи?

ПП Ето го за още 100евро с два кабела...
http://www.ebay.it/itm/KIT-SALDATRICE-I ... 25613d4261
profesionalist_wood - майстор
bigdragon написа:
http://www.ebay.it/itm/SALDATRICE-INVER ... 35c097308d

Цената и качеството са без коментар!
В България празната кутия ще ти продадат по скъпо...

Апропо, това в Практикер го видях на около 300лв. (150 евро) 6 пъти по-скъпо...
Ако си купя шест, дали ще ми останат две работещи?

ПП Ето го за още 100евро с два кабела...
http://www.ebay.it/itm/KIT-SALDATRICE-I ... 25613d4261

,,Цената и качеството са без коментар!,, Не разбрах,искаш да кажеш дали са лоши или са хубави?
pansim - майстор
Ми купувай - не се чуди. :-D
После ще го ремонтираме.... :razz:
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: