Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dimitar.z - специалист
Оправено, 120 лв :x :x :x
MamaMy - майстор
:shock:
Te котела ли ти смениха?
filmatoplo - майстор
Да се преместя в София да работя :wink: 1000 лв надница ще вядя по тая логика.
dimitar.z - специалист
30 лв труд за 5 мин работа и 90 лв клапана - бил скъп :evil: :evil: :evil:
MamaMy - майстор
Труда както и да е. Все пак има транспорт до теб и разни други пера, но за цената на клапана съм много скептичен. Според цената на металите на лондонската борса и усредненото специфично тегло на подобни клапани, стигам до извода, че клапана е сребърен. Те това се казва арматура. Дай Боже всеки му! :)
filmatoplo - майстор
Понеже не сме видели клапана и само гадаем ,1 на 1000 може и да е скъп чаркалъкат :? :) .Ако става дума за обикновен предпазен клапан по налягане 1,5 или 2,5 бара -те са по 8 -10 лв .
dimitar.z - специалист
filmatoplo написа:
Понеже не сме видели клапана и само гадаем ,1 на 1000 може и да е скъп чаркалъкат :? :) .Ако става дума за обикновен предпазен клапан по налягане 1,5 или 2,5 бара -те са по 8 -10 лв .
Ами клапана е на 2-2,5 бара, но е на Grundfos, затова бил толкова скъп. Незнам каква е реалната му цена всъщност, но сега имам стария и ако някой ден се наложи пак да го сменям, може да потърся и да си сменя сам.
dimitar.z - специалист
LazarGanev написа:
Я го снимай
Довечера ще го снимам.
Някой може ли да ми помогне ( да даде идея) за седмичен програматор за котела ( цена, модел). Котела е Mora Top, 5108, 18KW. В нета ми излизат само на TESY.
Тези ги питах, дето идваха но не били търговци и незнаеха цени и модели. Всеки модел програматор обаче могъл да се монтира на този котел.
Всъщност как става самия монтаж?
Последна промяна от dimitar.z на вт окт 16, 2012 5:37 pm, променено общо 1 път.
ESPACE - майстор
На Viessman и най малката пластмасова част e с цена започваща от 50-тина лв. но все пак говорим за Мора и според мен са те понатоварили.

Тема "Отворена система на инсталация с газов котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: