• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
dragozow - майстор
Първия линк е търг, до момента има 13 оферти.
profesionalist_wood - майстор
И като се скапе какво да го правя? :-D Ще стои добре на секцията ми :lol:
bigdragon - майстор
Изображение

Въпросният инвертор няма да си го купя, защото в мазата си имам ето такъв:
Изображение

Постнах въпросните връзки защото са по темата и ми направи впечатление огромната разлика в цените "По света и у нас". Останалото са размисли и страсти на тема китайска стока и има ли тя почва у нас...
Да китайската стока има огромен пазар. Ще видите как след няколко години, когато ако можем да платим по-висока цена, как китайските стоки ще са с по-високо качество...
dragozow - майстор
То и сега има китайска стока с различно качество, въпроса е че покупателната сила у нас е малка. Няма нищо лошо в китайското, те вървят по стъпките на други страни в района. Цените няма как да станат като в Япония, защото в Китай са 10 пъти повече хора и трябва да имат работа.
torbalan - Дървен философ
една работа не ми е ясна...

на кой в къщи му трябва електрожен, дето да може да заварява цял ден нонстоп с електроди 4 и повече милиметра...

защо вместо да се търси добро съотношение цена/качество/възможности се изхвърляме на най-скъпите марки...
reingar-x - специалист
Как на кой му трябва,повечето хора които познавам когато купува искат да има,да може да е много марково и да е за малко пари и аз съм в това число и аз :-D а бе на всеки му се иска да има хубава техника.
agj - майстор
reingar-x написа:
Как на кой му трябва,повечето хора които познавам когато купува искат да има,да може да е много марково и да е за малко пари и аз съм в това число и аз :-D а бе на всеки му се иска да има хубава техника.
Хем да е хубава ,хем да е много маркова и да е за малко пари…. - еми Sorry ама такава техника няма!
profesionalist_wood - майстор
torbalan написа:
една работа не ми е ясна...

на кой в къщи му трябва електрожен, дето да може да заварява цял ден нонстоп с електроди 4 и повече милиметра...

защо вместо да се търси добро съотношение цена/качество/възможности се изхвърляме на най-скъпите марки...

Да бе,и аз съм се чудил защо някои хора си взимат бензинова резачка за 1000 лв да си нарежат 5-те кубика дърва на вилата вместо да си вземат евтина колкото да си свършат работа....да ама не! Важното е Ганя да се изфука пред комшииге [-(
И аз си викам най-добре е евтин електрожен с масово използвани в бита електроди 3.15 а те търсят 250 ампера и ако може до 5 електрод...чекайте бе,кво ще заварявате? Атомна подводница? Самолетоносач? Танкер? :-D
dragozow - майстор
Реално за домашни нужди никой не ползва повече от 3.25 мм, да не кажа 2.5 мм. Свикнали сме "да има". Много малко хора разбират наистина защо си купуват точно еди коя си машина. Вкъщи 200 ампера, в повечето случаи е излишен. Има и нещо друго, китайците амперите ги нямат за нищо и пишат каквото си поискат. С пълна сила важи за електрожените 1xx лева по хипермаркетите. Или друго, 200А, но електроди до 3.25 мм. За съжаление няма орган който да следи тези неща, стока се вкарва само с една CE декларация, никой не проверява дали това е истина. За пример, при моторните триони има страшни изисквания за емисиите от двутактови двигатели. Последните години големите производители имат голям напредък в това отношение и спазват всичко. В същото време някой купува за 35$ в Китай скапани резачки, внася ги безпроблемно и продава по пазарите. Да видим колко са нарушенията? Внася ги като части, има човек на митницата, няма документи, и да има са фалшиви, машините не отговарят на стандарти за емисии и безопасност, няма инструкции на български, няма гаранция, няма фискален бон който му дава право на рекламация(евентуално). За всички тези неща държавата "проспива" и после праща инспекцията по труда в някой магазин за да ги глоби че един контакт бил накриво.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: