Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Stefan_62 - майстор
Здравейте майстори предстои ми подмяна на стара дървена дограма с PVC, но фирмата / както и повечето фирми/ която ще я подменя не извършва услуга измазване на дограмата след монтажа / а и офертата им за дограмата ме устройва спрямо останалите които виках/ . Рових се в нета за фирми в нашият град извършващи такава услуга, но искат майка си и баща си /като заплащане/. Дайте идея как и с какви качествени материали мога да си я подмажа и аз, исках да си спестя тази работа / поради липса на време/, но явно поради финансови причини в тази криза ще се наложи да я свърша сам. Молбата ми е, ако някой си е правил сам измазването да сподели как става и какви материали е използвал.
Последна промяна от Stefan_62 на ср окт 17, 2012 7:58 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Аз го правих това упражнение няколко пъти в къщи.Вътре - гипсова шпакловка и ъгли с мрежа, ако си на мазилка, както предполагам.Ако има голямо разстояние между стената и ръба на профила, залепи 1 или 2 см фибран да изравниш.Отвън - фибран и гранитогрес на долната страна, отстрани 2 см фибран, после ъгли с мрежа и шпакловка за ТИ/аз ползвам бялата на ТЕРАЗИД, много добър продукт е/.Ъглите отвън - долния и двата странични между профила и стената съм им минал по един тънък шев силикон за стъкло.
Stefan_62 - майстор
EDI написа:
Аз го правих това упражнение няколко пъти в къщи.Вътре - гипсова шпакловка и ъгли с мрежа, ако си на мазилка, както предполагам.Ако има голямо разстояние между стената и ръба на профила, залепи 1 или 2 см фибран да изравниш.Отвън - фибран и гранитогрес на долната страна, отстрани 2 см фибран, после ъгли с мрежа и шпакловка за ТИ/аз ползвам бялата на ТЕРАЗИД, много добър продукт е/.Ъглите отвън - долния и двата странични между профила и стената съм им минал по един тънък шев силикон за стъкло.
Благодаря "EDI", на мазилка съм и стените са тухла, отвън отдолу ще е с алуминиев перваз. Незнам точно колко поразия ще направят :lol: при свалянето на старата, но се надявам да е по-малко разкъртено. Надявам се да се справя след тях :?
SMITH 357 - специалист
Моята двойна дървена дограма я смених с ПВЦ преди месец. Стените са тухлени с мазилка и на едната балконска врата дупката беше страхотна. С гипсокартон, алуминиеви ъгли и гипсова шпакловка се получи поносимо. Иначе идеята за силикон смятам, че е по-добра от тази да подмажеш отвън с теракол. Казват, че след време се напуква и пада. :prayer:
Stefan_62 - майстор
А да попитам и нещо друго свързано с подмяната на дограмата /да не отварям нова тема/.На старата дограма имам външни ролетни щори които са доста запазени и искам да ги прехвърля на новата. Някой сблъсквал ли се е с такава операция и дали ще е възможно, фирмата за дограма се навиха с малко резерв да ги прехвърлят, но дали няма да се начупят при демонтажа.
EDI - майстор
Могат да се монтират ролетни щори, в къщи имам на единия прозорец.Няма какво да се начупи при свалянето, ако се работи като хората.това лято на бабата свалях ролетните да ги мия, не е проблемна операцията.
Stefan_62 - майстор
EDI написа:
Могат да се монтират ролетни щори, в къщи имам на единия прозорец.Няма какво да се начупи при свалянето, ако се работи като хората.това лято на бабата свалях ролетните да ги мия, не е проблемна операцията.
Благодаря, наистина ако се работи прецизно би трябвало да няма проблем, но понеже все пак са от пластмаса се притеснявах да ли няма да е прегоряла с времето от метео условията /въпреки, че като ги гледам и пипам изглеждат здрави и в добро състояние/. Да се надявам, че майсторите ще си свършат добре работата. :drinkers:
VLADO66 - майстор
Зависи колко са ти стари щорите-пластмасата старее и става чуплива.
Stefan_62 - майстор
VLADO66 написа:
Зависи колко са ти стари щорите-пластмасата старее и става чуплива.
Ами на около 10г. :roll:
marmoz - специалист
Stefan_62 написа:
но понеже все пак са от пластмаса се притеснявах да ли няма да е прегоряла с времето от метео условията
Ако са ти от северна страна /където не ги грее слънце/ може много време да откарат,иначе си се пукат и цепят яко :-D

Тема "Измазване на PVC дограма и малко съвети от специалисти." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: