Интересувам се ЧЕЗ имат ли някаква такса която се плаща всеки месец без да има значение дали се ползва или не партидата? Става въпрос за трифазен който е на фирма. Постоянно ми идват някакви сметки и се чудя какво става. Нищо не мога да разбера от тази фактура. Партидата почти не се ползва освен от една крушка и то рядко. И още нещо. Имам ел. готварска печка, която може да се свърже с трифазен. Икономически по изгодно ли ще бъде или по добре на монофазен.
Ето ти цените на ЧЕЗ:
http://www.cez.bg/bg/tseni/tseni-na-el- ... avane.html
Цената на електроенергията за стопански клиенти е по висока от тази на битовите клиенти.
Консумацията на печката ще я заплащаш по цената според твоята партида.Като количество тази консумация на енергия от печката ще бъде една и съща независимо дали свързването й е трифазно или монофазно.Разликата е че мощноста й от отделните нагреватели ще бъде разпределена по фази,но мощността при трифазно свързване е равна на сумата от трите монофазни мощности.
Доколкото знам все още няма такса електромер/поне за битовите клиенти съм абсолютно сигурен,защото имам трифазен електромер/