Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
Krass :-D
Не стряскай човека. Като начало покажи нещо такова:
ИзображениеИзображениеИзображение
Последна промяна от fikata на ср окт 17, 2012 12:51 pm, променено общо 2 пъти.
Krass - майстор
Снимките в нета не вършат работа.Трябва да е направена от някой от нас и коментирана от някой, който разбира. Готовите в нета са по-скоро рекламни.
todortv - майстор
Тази също е от нета, но става ясно.

Изображение
Диаграма на намотките на трифазна двускоростна асинхронна машина с 4/8 полюса и съединение Д/YY. На всяка фазна намотка отговаря един от трите цвята .
tehribo - специалист
Junak написа:
Съгласен. Моята идея беше, че ако мотора е разглобен, може по "челата" на намотките да определи полюсите.
Можеш да определиш, ако е на 3000 оборота иначе -трудна работа
Krass - майстор
Падна ми един двигател (добре, че не на главата) без табелка. Мощност 3-4 kW, обороти незнайни. Пренавит е, но не е лакиран. Отлежал е 20-30 години без да е ползван. Чудя се с какъв лак да го импрегнирам. Дали ще стане лак за паркет, защото ми се намира малко. Ще пусна и снимки та дано му разбера и оборотите. С ваша помощ естествено. :wink:
lubomirlz - специалист
Ще стане, едно време в електротехникума ги импрегнирахме с нитроцелулозен лак за дърво. Стопляш лака поне до 60-70 градуса и оливаш хубаво намотките. Чакаш да се изцеди и ако женати не ти се скара може да го изпечеш за час два във фурната на стотина градуса. :partyman:
a3ot - напреднал
TM-50 по принцип се използва. за Н.Ц лак... мирише много и е възможно, да те изгонят ако го печеш в печката.
Krass - майстор
Оставих го при един бобиньор да го лакира.По-евтиния вариант. Изказа се, че двигателя е 4kW 1500 об., но е пренавит за 1000 об. Има 36 канала и 9 бобини. Не знам защо обаче не ми се стори много убедителен.

Тема "оборотите на трифазен електродвигател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: