Напишете въпрос свързан със санирането.
Здравейте,

Никъде не успях да намеря препоръки и съвети за добра вътрешна топлоизолация.
Случаят е критичен. Отвън са декоративни тухлички, не може да се санира по никакъв начин с плоскости. За там се търси безцветна пръскаща смес като СИКА и подобни. Тук също търся съвет.
Отвътре обаче трябва да се сложи някаква изолация. Проблемът е, че стаите са малки и не мога да сложа дебела изолация, трябва да не е дебела, но и достатъчно ефективна, тъй като няма външна изолация.
Депрон, интерит - 7 мм. Това е на което съм се спрял. Има ли нещо по-добро, ефективно за тези стени.
Пак повтарям - повече от 2 см не може да се слага, нито вати, нито стереопори, нито EPS-и. Стаите са малки.
Алтернатива на депрон или депрон и още нещо отгоре, за да се постигне ефект? Това ми е чуденето, а до утре трябва да поръчам.
8180 - майстор
newager написа:
Проблемът е, че стаите са малки и не мога да сложа дебела изолация, трябва да не е дебела, но и достатъчно ефективна, тъй като няма външна изолация.
Ще трябва да изчакаш - не са изобретили още твоята ТОПЛОизолация.
Иначе, мераклии да ти вземат парите за ДЕКОРАЦИЯ много.
Tsilkov - майстор
Потвърждавам мнението на 8180
И интерита, депрона ли няма да ми свърши работа?

Едно време на глина са изолирали, вие ми казвате, че ако нямам 10 см. изкуствена изолация от стереопор няма да има ефект?

Имам един ред декоративни тухлички, които са 8 см., един ред тухли четворки, мазилка, гипс. И няма да има ефект ако сложа интерит и СИКА отвън???
Leon - специалист
Давам ти 100% гаранция, че ефект ще има.

Обаче ще е толкова голям, че ще си "избиеш" инвестицията след 30 - 50 години!

:shock:
Tsilkov - майстор
Leon написа:
Обаче ще е толкова голям, че ще си "избиеш" инвестицията след 30 - 50 години!
Именно.То от изолация винаги има ефект ,ама въпроса е дали си струва.Впрочем одеве сгреших малко като се присъединих към мнението на 8180.Има тънка изолация - вакуумната http://en.wikipedia.org/wiki/Vacuum_insulated_panel . Прилага се в Германия и Австрия доста за изолиране на термомостове ,ама да си "изолиркаш" с нея стеничката е едни пари :rolleyes: :lol:
zlatko64 - специалист
Аз сложих боя super shield. Има ефект някакъв - стената е по-топла от другите стени които не са боядисани с тази боя. Колко точно е ефекта обаче не се наемам да преценя.
Tsilkov - майстор
zlatko64 написа:
Колко точно е ефекта обаче не се наемам да преценя.
Колкото да повиши повърхностната температура и да предпази от мухъл-то това и е целта на тая боя.За топлозагуби(сметки за отопление) ефективността клони към нула.
Тани - модератор
Е то и аз излизах снощи по тениска и не ми беше студено, както ако съм гол, но не бих си и помислил да си изолирам стените с един пласт трико! Това какво ТИ чувстваш няма нищо общо нито с топлоизолацията нито с топлопреминаването! Постави си ръката на половин сантиметър стиропор , а след това на 10см и ми кажи има ли разлика! Е като няма , защо ли се набутват хората да слагат по 10см, а не минат само със 1 см?
Добре, хайде да се съсредоточим върху депрона и интерита.
Под алтернатива имах предвид 1.2 см. например листове, а не 0.7 см.
И ако няма ефект, какво прави тази изолация тогава?

Не знам, струва ми се, че обща приказка става.

Тема "Алтернатива на депрон, тънка и добра вътрешна топлоизолация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: