Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Stefan_62 - майстор
marmoz написа:
Stefan_62 написа:
но понеже все пак са от пластмаса се притеснявах да ли няма да е прегоряла с времето от метео условията
Ако са ти от северна страна /където не ги грее слънце/ може много време да откарат,иначе си се пукат и цепят яко :-D
Ами от южна страна са, но отпред има доста високи дървета и не са се огрявали много от слънцето. Видимо изглеждат добре и нямат видими следи от пукнатини или нарушения. Току що открих един майстор, които се съгласи да ги демонтира и монтира на новата дограма + козметични ремонти ако се налага някъде за 30лв. на "въже", както се изрази /щора/, козметиката ако се наложи се плаща отелно, но по мои сметки ще ми коства грубо около 150-200 лв. всичко, което ми се струва изгодно.
marmoz - специалист
Въжето се сменя ако е протрито,то си личи.Така и така ще ги сваляте и наистина е по добре да се провери,че смяната му е само по 1 начин,демонтираш разглабяш сменяш сглабяш и монтираш :) ,при теб така и така се демонтират и монтират ,остава само проверката :)
П.П. Дано са ти взели добре размерите за дограмата че в нея се пробива отвор за въжето и ако е много плътен размер се получават ядове с отвора ...... :)
Stefan_62 - майстор
marmoz написа:
Въжето се сменя ако е протрито,то си личи.Така и така ще ги сваляте и наистина е по добре да се провери,че смяната му е само по 1 начин,демонтираш разглабяш сменяш сглабяш и монтираш :) ,при теб така и така се демонтират и монтират ,остава само проверката :)
П.П. Дано са ти взели добре размерите за дограмата че в нея се пробива отвор за въжето и ако е много плътен размер се получават ядове с отвора ...... :)
Под "въже" майстора има впредвид една щора, иначе моите са добре, поне така изглеждат, колкото до размерите момчетата от фирмата като ги вземаха съм ги предупредил, че ще се поставят старите щори и те ми казаха, че няма никакъв проблем с профила и монтажа на щорите, но просто не се наемаха да ги поставят. Явно не им се занимава :lol: . Хубавото е, че майстора за щорите работи също във фирма за дограма и е на ти с нещата при монтажа.
marmoz - специалист
Идеята ми е да ти проверят придърпващите въжета/шнурове/ и ако са накъсани да ти ги подмени,а ако някоя/и/ от ламелите ти е прецакана ще ти я подменят така или иначе :)
Stefan_62 - майстор
marmoz написа:
Идеята ми е да ти проверят придърпващите въжета/шнурове/ и ако са накъсани да ти ги подмени,а ако някоя/и/ от ламелите ти е прецакана ще ти я подменят така или иначе :)
Както писах по-горе за "козметичните ремонти", разбрахме се с майстора, че ако се наложи нещо да се подмени или отремонтира ще го направи след като ги демонтира и провери. 30 лв. взима за демонтжа и монтажа на ново, а ако излезе нещо за ремонт ще заплатя допълнително. Абе така или иначе ще ми излезе в пъти по-евтино отколкото , ако поставя нови щори. Казаха ми от фирмата за дограма, ча излизали колкото цената на прозореца :shock:. А да ти кажа честно много съм доволен от тях едно, че ако решиш през деня да дремнеш :lol: , като ги спусна става като нощ и второ правил съм експеримент при спуснати напълно или вдигнати разликата в стаята на температурата се променя с около 10-на градуса лятото, през зимата не съм проверявал, но сигурно и тогава имат някъкъв ефект :? .
Stefan_62 - майстор
Аз да попитам пак, хубаво е човек като си дава парите за нещо поне да знае какво купува. Та въпросът ми е как мога да различа видовете стъкла на стъклопакета / обикновено, К, четири сезона/ и освен от разрез на профила може ли да се разбере колко камерен е гледайки го отвън. С две думи как да разбера дали са ме излъгали от фирмата м/у това което поръчвам и това което ми поставят.
marmoz - специалист
К- стъклото с отражение ,под определен ъгъл дава 4 силуета има го по форума,дограмата АЛ- по дебелина 4 см студен профил /има и серии с по-големи дебелини/ над 5см повечето са термопрофил ,по сигурният начин е гледаш отстрани дали м/у алуминиевите профили има пластмасов дистанционер,за ПВЦ по дебелина, над 7 см е пет камерна ,при повече може и повече камери,ако имаш снимка постни ще ти кажа,проверка на 4сезона е само през лятото /или с уред за замерване на стъкла/,проверява се при температура над 30гр. слагаш ръката вън и вътре ако има разлика в температурата ти е 4 сезона и тн......
Stefan_62 - майстор
marmoz написа:
К- стъклото с отражение ,под определен ъгъл дава 4 силуета има го по форума,дограмата АЛ- по дебелина 4 см студен профил /има и серии с по-големи дебелини/ над 5см повечето са термопрофил ,по сигурният начин е гледаш отстрани дали м/у алуминиевите профили има пластмасов дистанционер,за ПВЦ по дебелина, над 7 см е пет камерна ,при повече може и повече камери,ако имаш снимка постни ще ти кажа,проверка на 4сезона е само през лятото /или с уред за замерване на стъкла/,проверява се при температура над 30гр. слагаш ръката вън и вътре ако има разлика в температурата ти е 4 сезона и тн......
Нямам снимка за сега, поръчал съм дограмата и чакам да я изработят и монтират. Понеже поръчах 5 камерна с "К" + " 4 сезона" -32мм поне така ми казаха за стъкло пакета,затова попитах как да ги разпозная. На село имам 4-камерна с 24мм обикновенно и ще замеря да видя колко е дебела 4-камерната и ще сравня.
marmoz - специалист
4 сезона ти е външно К то ти е вътрешно,повечето читави стъкларски фирми слагат лепенките на вътрешно стъкло,така че и това да ти е ориентир като доидат да монтирт/лепенките,надписите да са отвътре/,че дограмата е 50% изработка и 50% монтаж :)
Какви механизми ще ти сложат? :)
Stefan_62 - майстор
marmoz написа:
Какви механизми ще ти сложат? :)
Честно да ти кажа не знам, но се надявам да е нещо добро и да са коректни. Шефът им е приятел на мой братовчед / който ме насочи към тях/ и се надявам да не ми пробутат някой боклуци. Но утре мога да се обадя и да попитам. Говорихме, че ще е 5 камерна българска и стъклопакет какъвто ти писах по-горе.

Тема "Измазване на PVC дограма и малко съвети от специалисти." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: