Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
vessys - напреднал
Моля помогнете!Снощи си пуснах съдомиялната,както миеше и в един момент угаснаха всички светлинки и толкос,нито реагира на включване,абе нищо!Направо съм в депресия #-o ,Модела е Беко ,точно кой ще пиша малко по-късно ,но моля,предложете варианти,много съм благодарна. :prayer: между другото проверихме контакта-работи,и вътре по кабелите фазомера светна :?
petkomz - специалист
Може да са много причините, фаза има, а нулата проверихте ли я? С пробна лампа проверете има ли ток на входа и след това вижте там трябва да има някъде предпазител(и)! Качете снимки ако е отворена, така действаме на сляпо!
vessys - напреднал
благодаря ви!Довечера ще кача снимки и ще пробвам това което казвате.Благодаря ви пак! :prayer:
Junak - майстор
Я виж да няма вода в тавичката на дъното. Щот има там една защита за ниво.
vessys - напреднал
Junak написа:
Я виж да няма вода в тавичката на дъното. Щот има там една защита за ниво.
И за това ще проверим.Благодаря ви,страхотни сте!! :roll:
vessys - напреднал
само трябва да открия как да видя дъното,че после тавичката.... :? :? ,като се замисля последните няколко миенета задържаше вода на дънцето...
Stefan_62 - майстор
vessys написа:
само трябва да открия как да видя дъното,че после тавичката.... :? :? ,като се замисля последните няколко миенета задържаше вода на дънцето...

Колегата под "тавичка" сигурно има впредвид дъното на миячната. Провери дали ти е чист филтъра, щом казваш, че след последните миенета е оставало вода на дъното, явно е запушен и остава вода и когато пълни прехвърля каличеството което е необходимо и излючвателя се задейства.Може и да ел. проблем.
gechev - специалист
Моята е канди и ми направи този номер. Оказа се че е прегорял захранващия кабел във вратата към програматора и главния ключ. Отстрани на вратата има болтове развий ги и разглоби на двете плоскости. между тях минава този кабел и го провери. Ако е той, внимавай със сечението.
Stefan_62 - майстор
Ние имаме "Аристон" и досега вече 10г. при яка експлоатация е нямало проблем, но редовно я проверявам дали има сол, дали филтъра е чист/въпреки, че има светлинна индикация/.Преди да започнете да разглобявате, проверете в сервизната книжка /там винаги описват дадена неизправност на какво може да се дължи/, може да е нещо елементарно. Ако няма описана такава неизправност, тогава действай, но започни първо от контакта /дали има напрежение/, провери да не би захранващият кабел де е прекъснат някъде, а ако се стигне до разглобяване и не разбираш по-добре викни майстор, че понякога собственните ремонти излизат по-скъпо от колкото ще ти вземе майстора. :lol:
MrMurdjo - майстор
Имам същата Беко. Разглобяването е малко мамата си трака. За да се стигне долу до клапаните и казана отстрани, първо трябва да се махне горния капак - има пластмасови ключалки, които се стискат и се издръпва (назад май беше) и после нагоре, след това се махат декоративните тапички под вратата и се започва с развиване на тези винтове. На задния капак долу има една тухла за тежест, която лежи в поцинкованата ламарина.
При мен не искаше да пълни, защото се бяха запушили с някаква черна гняз кладенчетата за следене на нивото и сработваше хидравличната защита на клапана. Но електрически се пускаше.
Както описваш ситуацията, да не би да се е повредил прекъсвачът, който спира машината при отворена врата или вратата да не се затваря както трябва.

Тема "съдомиялна беко-както миеше и угасна!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: