• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 28
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
Благодаря за отговорите :) Веднага ми зиникнаха обаче няколко "подвъпроса" :-D
Това за каква квадратура на къщата?Плочите колко бяха дебели ? Основите предполагам бяха ивични?Стълбите влизат ли в този бетон?
Странно ми е ,че според кофражния план на първа страница външните стени са правени като греди,а не носещи стени :?
gvladkov - специалист
Прегледах тефтера,7 т. арм.Плочите са по 12см.гредови,защото на първия етаж няма
почти никакви стени,само банята и гаража са преградени.Над големите прозорци също има греди,
и там са големи разстояния.В хола са две витрини по 4м,и една 5м.Другите са по 2,5м дулги.
Основите са ивични,стълбището влиза в бетона.Отлято е с плочата заедно.
РЗП 383 м2.
Tsilkov - майстор
7000/383 РЗП=18,3 кг./кв.м. армировка за цялата къща с основите :? . Тия конструктори по вашия край на няква "тънка" физика смятат :) .То вярно ,че на ICF-а идеята му е ,че слага малко повече бетон и вкоравява сградата ама ти отдолу верно си целия в джамове и няма как да я "вкорави" толкова.Аз затова питах дали не е на принципа на "носеща стена" ,но явно не е.
gvladkov - специалист
За арм.нямам проблеми.Конструктора ми е известен,че се запасява предостатъчно.Малко говоря на изуст за тонажа на арм.,защото съм си записвал само парите,колко съм дал,Но мисля,чче е толкова някъде.Не ми се гледа в проекта.Ако те интересува ,да хвърля едно око?
Tsilkov - майстор
Ами ако не ти представлява проблем :-D .Защото обикновенно на къщи в най-добрия случей армировката излиза малко под 30 кг/кв.м. ако включиш всичко по къщата - основи,стълби,греди.Интересно ми беше да сравня спрямо стандартна къща защото ти имаш доста изчистена къща - два етажа,дървен покрив и без сутерен и може да се нарпави някаква съпоставка.Макар ,че като загледах по сериозно къщата ти на практика ползваш много малко от ICF ,но пак е нещо като препратка :)
barborino - специалист
При мен вложеното желязо е 4т. за 125м2. РЗП. Системата е Amvic. :)
Tsilkov - майстор
Колко етажа и какво включваш в това желязо?
Иначе 32 кг/м2 желязо си е в нормите - особенно ако къщата е едноетажна.
gvladkov - специалист
Говорих с арматуриста,и той каза 6300 кг. заготовка по плана.Сложи и мрежи за подложния бетон,няма и 7т.
gvladkov - специалист
Вече е осигурено подовото покритие за първия етаж.Винил:
Прикачен файл:
2012-10-18 18.29.25.jpg
Прикачен файл:
2012-10-18 18.39.29.jpg
Прикачен файл:
20121018_183824.jpg
jekasus - майстор
Това под винила, корк ли е ?
  • 1
  • 20